avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate izu

Activitate izu

S-au obtinut acum 2-3 ani documentele care atestau calitatea de angajat precum si virarile care s-au facut catre stat.Dar la cercetarea lor amanuntita de catre statul german au fost gasite lacune si lipseau unele luni ( nu au fost intocmite corect de catre angajata fabricii ) si atunci au cerut fotocopii.Din pacate aceasta este dorinta nemtilor - fotocopii.
Buna ziua,
Soacra mea locuieste in Germania si statul german nu i-a recunoscut o parte din anii lucrati in Romania ( deci nu primeste pensia intreaga).A fost angajat un avocat si in instanta i s-a spus la ultima infatisare ca pentru a -i fi recunoscut toti anii lucrati au nevoie de fotocopii dupa statul de plata din anumiti ani.S-a luat legatura cu directorul fabricii respective, dar dansul a zis ca nu poate face nimic pana nu are o cerere trimisa de catre Ministerul Muncii.M-am uitat pe site-ul ministerului dar nu am gasit nimic concludent pentru mine.
Poate ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi utile.Multumesc.
Răspuns la discuția WC in curte
Si cine plateste curatarea toaletei ,eu ?si cale amiabila nu o sa fie ca am tot vorbit de un an si ceva si nu s-a intamplat nimic.Deci care este solutia?
Discuție WC in curte
Locuiesc la casa.In curte suntem 2 proprietari si un chirias.In curte se afla doua toalete , una a maea , una a celuilalt proprietar.Eu nu folosesc toaleta din curte deoarece am si in casa.Celalalt proprietar nu are toaleta in casa, deci este folosita cea din curte.Problema mea este ca toaletele se alfla la aproximativ 2 m de geamul meu si acum vara elimina um miros pesilential deoarece toaleta este folosita dar de cativa ani nu a fost curatata.Celalalt proprietar nu este acasa de cativa ani si are o chiriasa( care mai nou este doar administratoare ,dar care doarme acolo)si nu vrea sa curete toaleta.
Ce pot face ????? Vara nu pot deschide geamurile si as vrea sa-mi desfiintez partea mea de toaleta , dar din pacate mizeria s-a scurs si in toaleta mea.Din puct de vedere juridic ce pot face????
Am nevoie de un sfat.Sunt proprietara unei locuinte si as dori sa-mi construiesc o veranda de-a lungul unui zid (doar niste stalpi si acoperis de policarbonat), sa nu-mi mai bata ploaia si zapada in zid.In curte mai sunt doi locatari, unul este chirias la stat, celalalt este proprietar.Chiriasul a zis ca este de acord cu constructia mea.Iar celalalt vecin , care este proprietar, este la inchisoare pentru nu stiu cati ani.Cei de la primarie mi-au spus ca nu am nevoie de acordul vecinei care este chirias, dar am nevoie de acordul celui care este la inchisoare.Cum pot eu obtine acordul acestui proprietar?Doar nu pot astepta pana iese de la inchisoare.:O
Cotizez la un fond de pensii privat, pot renunta la cotizarea la fondul de pensii publice(din salar)? Ca dupa cum evolueaza viata in Romania, la pensionare , care o sa fie peste vreo 25 de ani o sa pot sa-mi cumpar o paine din pensie:(
Buna ziua, am urmatoarea intrebare
Am lucrat la un sericiul public timp de 5 ani. In urma cu aproximativ 1 an am demisionat si am plecat din tara, cartea de munca ramanand la unitatea respectiva. Intrebarea mea este "Daca scriu o imputernicire pentru o fosta colega de servici pentru a-mi ridica cartea de munca si o trimit pe e-mai , este valabila?Pot recupera cartea de munca sau trebuie sa fac una la notar aici in Germania si sa o traduc si pe urma sa o trimit colegei?(Cam complicat):(
Răspuns la discuția intabularea locuinta
Multumesc de lamuriri!
Va doresc la toti un an mai bun!:thumbup:
Am cumparat (in rate )o casa cu Legea 112.Acum am terminat de achitat toate ratele si vreau sa intabulez casa- pina acum era primaria proprietara-.Vreau sa intreb daca se poate intabula casa pe un alt nume nu pe:Dtabulez pe numele altcuiva.Multumesc.:D