avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot renunta la cotizarea la fondul de pensii publice?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot renunta la cotizarea la fondul de pensii publice?

Cotizez la un fond de pensii privat, pot renunta la cotizarea la fondul de pensii publice(din salar)? Ca dupa cum evolueaza viata in Romania, la pensionare , care o sa fie peste vreo 25 de ani o sa pot sa-mi cumpar o paine din pensie:(
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 16:45, 8 Februarie 2011
Nu se poate, cotizatia la fondul de pensii, pentru salariati, este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la pensia de stat pentru pensia privata rabina rabina Buna ziua, Cand au fost introduse pensiile obligatorii am fost repartizata aleatoriu la ING. In momentul de fata, am optat pentru o pensie privata - Pilon ... (vezi toată discuția)
Cum ajung pensionar fara a fi angajat ? stef_56 stef_56 unde pot plati o cotizatie si cat minim in asa fel incat peste ani sa beneficiez de o pensie ? cotizez la casa de pensii ? (vezi toată discuția)
Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)