avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Gebel2005

Activitate Gebel2005

normal
In anul 2006 am semnat un contract de imprumut fara ipoteca in calitate de girant (sot al imprumutatei), in 2009 s-a pronuntat sentinta civila de partaj prin care s-au impartit bunurile si de asemenea creditele.Fosta sotie a ramas cu creditul in care eu am calitatea de girant.De curand am vrut sa inchei un alt imprumut si mi s-a spus ca nu pot incheia altul pana nu rezolv situatia cu banca unde sunt girant. Sentinta de partaj este cu titlu executoriu iar fosta sotie nu vrea sa o ia in considerare,iar banca mi-a cerut sa vin impreuna cu ea sa preia singura creditul (lucru pe care l-a refuzat categoric).Ce pot face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Demisie fortata
Merci mult dar deja sunt in proces cu ei....astept termenul.
Vizavi de curier eu nu am refuzat nici un plic...a incercat curierul sa o pacaleasca pe mama mea sa semneze de primire...
Asta este nu am refuzat nimic.
Răspuns la discuția Demisie fortata
Va multumesc pentru incurajare, este vorba ca seful care m-a "ajutat" sa fiu dat afara sa plece asa ca nu trebuie sa imi mai caut alt job.
Cu stima
Răspuns la discuția Demisie fortata
Abia sambata am luat legatura cu el urmeaza ca astazi sa ii prezint dosarul. Am incredere si sper sa ma ajute.

Cu stima
Răspuns la discuția Demisie fortata
Da, intradevar el ma reprezinta...

Cu stima
Răspuns la discuția Demisie fortata
Din pcate nu este asa. Inca astept decizia.

Cu stima
Răspuns la discuția Comisie disciplinara
ai putea sa vb cu el pe email sau sa ii transmiti pe fax..:">
Răspuns la discuția Demisie fortata
Nu au facut decat un fals.....m-am trezit ca eu am trimis recomandarea catre ei.(corespondenta trimissa de ei refuzata de mine si trimisa prin posta inapoi) Cum mi-am dat seama, simplu....ma duc la posta crezand ca este convocarea si surpriza factorita imi spune ca este ceva trimis de mine...la care era sa cad jos ....eu nu am trimis nimic....despre asta ce credeti ?
Un foarte bun prieten avocat imi spune ca se mai procedeaza si asa, se trimite ca si cum as fi trimis eu.....ca sa aiba confirmare de primire. a ajuns sa imi fie sila.

Cu stima

PS decizia inca nu a ajuns prin posta....inca astept (va tin la curent)
Răspuns la discuția Desfacere contract munca
elis a scris:

1. Nu am scris eu asa ceva :hm:

2. O concediere disciplinara prevede mai intai o cercetare disciplinara si apoi emiterea deciziei de concediere.
Cercetarea abaterii disciplinare constituie prima fază a acţiunii disciplinare şi are scopul de asigura atât dreptul la apărare al salariatului cât şi de a furniza angajatorului date şi informaţii care să conducă la o evaluare obiectivă a situaţiei. Excepţia de la această regulă o constituie avertismentul scris pentru care nu este obligatorie cercetarea. Măsura sancţiunii disciplinare dispusă înaintea efectuării cercetării disciplinare prealabile, este lovită de nulitate absolută.
În vederea cercetării disciplinare prealabile, salariatul urmează să fie convocat în scris de persoana împuternicită de angajator să realizeze cercetarea, precizându-se : obiectul, data, ora, locul întrevederii.
În cursul cercetării, salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să aducă toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare. De asemenea, salariatul poate fi asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este, în virtutea scopului pentru care aceste organizaţii sunt constituite, de a apăra drepturile membrilor lor.
Discuţiile purtate între reprezentatul angajatorului desemnat să efectueze cercetarea prealabilă şi salariat se consemnează într-un proces verbal ce are rolul de a reda împrejurările şi condiţiile în care a fost săvârşită abaterea, precum şi declaraţiile autorului acesteia.
Refuzul salariatului de a face declaraţii cu privire la fapta săvârşită, sau neprezentarea acestuia potrivit notificării, se consemnează, de asemenea, într-un proces verbal.
Următoarea fază a cercetării va fi stabilirea sancţiunii disciplinare ce va fi aplicată salariatului în raport de gravitatea faptei, avându-se în vedere criteriile care se referă.
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei. Valabilitatea deciziei de sancţionare este condiţionată de respectarea ambelor termene cumulativ.
Decizia de sancţionare trebuie să conţină, în mod obligatoriu:
- descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
- precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat;
- motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile, sau motivele pentru care nu a fost efectuată cercetarea;
- temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplică;
- termenul în care sancţiunea disciplinară poate fi contestată;
- instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.
Lipsa oricărui dintre elementele enumerate atrage nulitatea absolută a măsurii dispuse de angajator.
Decizia astfel întocmită se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii, producând efecte de la data comunicării. Comunicarea se face personal salariatului, cu semnătură de primire, iar în cazul refuzului, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de salariat. Data comunicării constituie momentul de la care curge termenul de contestare.