avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitatea de girant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitatea de girant

In anul 2006 am semnat un contract de imprumut fara ipoteca in calitate de girant (sot al imprumutatei), in 2009 s-a pronuntat sentinta civila de partaj prin care s-au impartit bunurile si de asemenea creditele.Fosta sotie a ramas cu creditul in care eu am calitatea de girant.De curand am vrut sa inchei un alt imprumut si mi s-a spus ca nu pot incheia altul pana nu rezolv situatia cu banca unde sunt girant. Sentinta de partaj este cu titlu executoriu iar fosta sotie nu vrea sa o ia in considerare,iar banca mi-a cerut sa vin impreuna cu ea sa preia singura creditul (lucru pe care l-a refuzat categoric).Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:53, 1 Februarie 2011
numai instanta ar putea s-o oblige sa schimbe girantul.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit consum cristidumitru cristidumitru Buna ziua! Deranjez in privinta unei situatii prin care trece o ruda. Sora mea a divortat acum 2 ani. La divort nu s-a solicitat partajul de catre niciuna ... (vezi toată discuția)
Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)