Eram in graba mare pentru ca intarziasem de cateva minute bune la o sedinta si colac peste pupaza am mai pierdut si 15 minute cu amenda de aceasta nu am avut timp sa citesc procesul verbal.
La mentiuni a scris agentul : citez - ' Nu am! '
Ma gandesc ca aici trebuia sa imi ofere mie sansa sa le scriu nu sa scrie el in numele meu.
Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... agentul a uitat sa scrie o cifra + numarul apartamentului unde locuiesc este scris gresit.
As avea castig de cauza la o eventuala contestatie?
Am avut venituri in perioada Ianuarie 2010 - Aprilie 2010 de 3000 RON si TVA 570 RON.
La Trimestrul 1 cred ca trebuie sa platesc acest TVA de 570 RON daca nu am avut cheltuieli.
Dar problema e ca data de 10 MAI 2010 se incadreaza pe trimestrul 2 aceasta data fiind data cand voi achizitiona produsele IT doar atunci voi avea TVA de dedus, dar banii 570RON vor fii deja platiti pentru trimestrul 1.
Problema e ca nu stiu cum sa tin acesti 570 RON de care voi avea nevoie curand.
Mi-am deschis un pfa in ianuarie 2010 sistem real platitor de TVA si am unele nelamuriri.
Am incasat pana in luna aprilie 3000 RON din care TVA 570 RON.
Pana acum nu am avut cheltuieli din banii PFA-ului.
In data de 26 este ultima zi a platii TVA.
Vreau sa cumpar mai multe produse IT pentru a deduce TVA-ul in interesul firmei dar va mai dura cateva zile.
Este vreo problema daca data facturii de unde cumpar produsele este de exemplu 10 MAI 2010 pentru a putea deduce TVA-ul de 570 RON pentru trimestrul 1?
sau
Voi fii nevoit sa platesc TVA-ul de 570 RON si abia in trimestrul 2 pot deduce aceste cheltuieli pentru produsele cumparate.