avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate rh

Activitate rh

Persoana A este administrator cu drepturi depline la firma X fara remunerare.In acelasi timp persoana A este director cu salariu al firmei.
Din data de 15 februarie ,persoana A iese la pensie partial anticipata.

Din acel moment persoana A mai poate fi administrator neremunerat al firmei si mai poate semna documentele firmei
va multumesc.Ma puteti reprezenta intr0o actiune impotriva organizatorului licitatiei?
Craciun Fericit si Un An Nou mai bun
In regula ,cunoastem foarte bine aceste lucruri.Intrebarea noastra se referea strict la corectitudinea solicitarii Organizatorului licitatiei in raport cu OUG invocat si situatia de fapt.
Puteti sa mi transmiteti parerea dvs in acest sens?
Va multumesc anticipat.
Societatea A participa la o licitatie pentru achizitie de bunuri. Organizatorul licitatiei,deschide ofertele primite (3) si confirma ca societatea A are pretul cel mai scazut(criteriu de atribuire din documentele licitatiei).
Organizatorul licitatiei trece la faza a doua din procedura de organizare si solicita societatii A sa justifice pretul ofertat. Societatea A se conformeaza imediat si transmite fundamentarea pretului ofertat.

Dupa primirea fundamentarii pretului ofertat ,Organizatorul licitatiei comunica ca licitatia se anuleaza din motivul discriminarii unui ofertant care are pretul cel mai mare din cele trei oferte depuse.

Precizare : Organizatorul in documentele de participare a solicitat un produs cu doua caracteristici ,respectiv un produs cu caracteristica X si acelasi produs cu caracteristica 2X. Criteriul de atribuire -pretul cel mai scazut. Atat societatea A cat si un al doilea participant,societatea B -ambele firme fiind furnizori recunoscuti si cu traditie de produse X pe piata romaneasca au ofertat produsul X.
Al treilea participant,societatea C-probabil cel caruia urma sa i se puna pe tava licitatie-fara niciun fel de expertiza in domeniu -oferteaza produsul 2X la un pret aberant ,in raport cu pretul produsului X pe piata romaneasca.
Organizatorul ,care in mod normal ar fi trebuit sa descalifice societatea C care nu indeplinea conditiile de calificare, considera ca societatea C este discriminata si anuleaza licitatia.
In aceste conditii societatea A se adreseaza CNSC si cere sa o oblige pe ORGANIZATOR sa atribuie licitatia
CNSC , fara a retine vreo culpa sau neconcordanta in raport cu documentele licitatiei in sarcina societatilor A si B ,descopera ca ORGANIZATORUL are vicii grave in fundamentarea organizarii licitatiei si respinge contestatia societatii A,in fapt schimbind speta contestatiei.

Ulterior respingerii contestatiei ,Organizatorul, solicita bancii societatii A sa execute(partial) scrisoarea de garantie bancara depusa de societatea A, prevalindu-se de prevederile OUG nr.34/2006 art.278 ind.1 alin.1 .

Din moment ce OUG invocat se refera in mod expres la IMPIEDICAREA /INTIRZIEREA atribuirii licitatiei ,iar societatea A a solicitat ATRIBUIREA licitatie , este indreptatita cererea Organizatorului de a executa scrisoarea de garantie bancara de participare la licitatie?

veniturile din subventia la hectar primita de arendasi sunt impozabile?
Am avut un bilet la ordin emis de o societate comerciala scadent 20.04.2012.Bilet era corespunzator completat.Trimis spre incasare de banca mea in termenul legal.
Banca emitentului a refuzat B.O pe motic ca firma re poprire pe conturi de la organele statului
Ce pot sa fac sa imi recuperz suma -destul de mare 50.000 Lei
va rog sa mi spuneti de cand se plateste impozit pe venitul din arenda agricola
Răspuns la discuția semnare bilanturi
va raspund cu intirziere -fiind plecat o perioada.pe vremea cand am facut eu scoala pentru contabilitate/financiar pregatirea o facea facultatea de Finante-Contabilitate.

Acum probabil ca este posibil si cu Turism ,Alimentatie Publica, ca daca scrie pe diploma econmist este bun la toate
Răspuns la discuția tulburare de posesie?
sunt intr-o situatie similara cu dvs.nu vreau sa va descurajez dar sperantele de rezolvare sunt foarte putine .

plangerea penala pe care am depus-o la Parchet impineste 3 luni si nu i s-a dat curs inca.

in mod cert are complici la apia. de fapt apia s-a transformat intr-o organizatie de tip mafiot -pornind de la cei care au fost angajati aici, cum au fost angajati si cum procedeaza.
pentru informarea dvs un sef de centru zonal apia are salariu minim de 2000 euro net pe luna.

daca am fi americani ar trebui sa le dam foc la culturile de pe terenul nostru si pe cei care il folosesc sa-i impuscam.

dar suntem in Rromania si nu putem face nimic
un contabil cu studii superioare,angajat part time cu cartea de munca la firma poate semna bilanturile societatii?