avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Activitate vica_i

Activitate vica_i

Răspuns la discuția Drepturi sindicat
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! In situatia in care nu mai sunt membru al unui sindicat, pot beneficia de drepturile obtinute de sindicatul respectiv pentru perioada in care am fost membru al acestuia? Multumesc!
Sunt pfa din 2009. Am toate documentele la punct, cu exceptia inregistrarii registrului de incasari si plati la admin. financiara. Deci e doar legat, insa nu stampilat. Ce mai pot face acum? Mi-l poate inregistra sau astept un eventual control ori inchiderea pfa-ului si suport consecintele? Si care ar fi consecintele? Mentionez ca un contabil m-a ,,instruit" la inceput, spunandu-mi ca pot tine si pe computer contabilitatea (e vb de cont in partida simpla). Multumesc!
Răspuns la discuția pfa_chirie
multumesc mult....si La multi ani, in 2012...
Discuție pfa_chirie
am un pfa cu contabilitate in partida simpla....nu am factura, respectiv adeverinta care sa ateste chiria platita pt sediul profesional...e nevoie neaparat de astea daca nu trec chiria la cheltuieli? multumesc!
Răspuns la discuția lege asociatie proprietari
da, inteleg ca aceasta e calea inteleapta...nu ma reped direct in instanta deoarece nu am nici timp si nici bani pt asa ceva...cat despre faptul ca trebuie sa ne intelegem intre vecini, e depasita faza asta...de aproape trei luni, incerc sa negociez cu vecinul...ma duce mereu cu vorba...i-am propus sa aduc eu un om sa vada ce e in neregula la el si il platesc eu - nu a acceptat....administratorul a dat din umeri spunand ca nefiind vorba de ceva comun, nu poate interveni, mai ales ca persoana cu pricina nu e un analfabet - din pacate, isi spune ,,intelectual" - deci stie sa citeasca legea...cu presedintele inca nu am vorbit...oricum, multumesc pentru sfat...nu sunt nici o carcotasa, nici o nebuna (cu toate ca problema deja ma obsedeaza si nu stiu zau!), asa ca aleg dintre sugestiile facute aici pe cele care se bazeaza pe diplomatie.
Răspuns la discuția lege asociatie proprietari
i-am propus. tergiverseaza lucrurile...de fapt, ar trebui, dupa cat inteleg, sa i se scoata gresia pt a se putea constata ce este...si nu vrea asta...la el in casa e totul ok, de ce sa isi faca deranj, nu? din pacate e vorba de un om cu ft putin bun simt....sunt prinsa intr-o plasa parca...faptul ca sunt singura il incurajeaza sa stea fara sa faca nimic...ma tem ca trebuie sa actionez pe calea legii...
Răspuns la discuția lege asociatie proprietari
de acord...fac cerere sa se opreasca apa...insa problema nu e la tevile comune, ci, dupa cum mi-au spus cei pe care i-am chemat sa vada si sa dea un verdict, la sifonul vecinului meu sau la modul in care s-a asigurat izolatia cand a pus gresia. Picaturi din tavan nu imi curg tot timpul, ci, de regula, seara, cand se foloseste dusul...sau stiu eu ce. Astfel, cred ca presedintele asociatiei nu are cum hotari sa fie oprita apa. Solutia aceasta mi s-a parut si mie mai simpla, dar...oricum o sa incerc intai asa. Mersi pt sugestie.
Răspuns la discuția lege asociatie proprietari
ca sa deschid o actiune in instanta, banuiesc ca imi trebuie un avocat, eu nestiind mare lucru despre asa ceva...asta implica costuri...insa, daca va fi necesar, nu am incotro...multumesc mult!
Răspuns la discuția lege asociatie proprietari
Multumesc. Mi-era teama de acest raspuns. As fi vrut sa nu se ajunga in instanta.