buna ziua,
O speta in care nu stiu cum sa procedez.
Directorul societatii este angajat cu fractiune de norma cu un brut de 350 lei si netul de 285 lei.De la finate i-a venit poprire pe salariu si de la o alta banca de leasing.Daca 1/2 din salariul net il virez urmaritorilor,in aceasta situatie ramine cu 140 lei.Intrebarea mea este:
Nu exista un anumit prag de subzistenta care nu poate fi supus nici unei popriri,executari?Daca de exemplu, ar avea un net de 140 lei ,1/2 se duce la executor si persoana din ce mai traieste din 70 de lei?
multumesc pentru raspuns....si eu care credeam ca ar fi o speta in acest sens sa execut trezoreria,voi incerca sa cer daune pentru fiecare zi de intirziere,incerc,oricum din aceasta incercare invat.
.
Revin cu aceeasi intrebare.Poate fi executata silit Trezoreria?Din spetele citite in cel mai rau caz trezoreria a fost amendata...iar executarea a continuat pe seama debitorului.
multumesc doamnei avocate pentru raspuns.Dar tot nu sunt lamurita.Pot executa trezoreria,adica in loc sa-mi iau creanta de la debitor,execut trezoreria pentru toata suma pt. ca a refuzat infiintarea popririi nejustificat.
Am cautat in practica judiciara dar nu am gasit nimic in acest sens.
Speta:o societate are doua dosare de executare cu aceeasi primarie.Intr-un dosar de executare trezoreria infiinteaza poprire pe contul consiliului local x si in al doilea dosar mi se comunica ca nu are cont deschis acelasi consiliu local.Am promovat actiune de validare tert poprit...dar nu stiu daca pot cere executarea silita a trezoreriei.
Nu avantajele aceluiasi loc de munca m-ar interesa.AS VREA SA STIU DACA SE POATE sa revin din concediu pentru cresterea copilului,sa-mi ridice suspendare si ulterior sa demisionez.In aceste conditii as vrea sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pentru perioada ramasa,de exemplu 1an si cinci luni.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca se beneficieaza in continuare de indemnizatie pentru ingrijirea copilului de pina la 2 ani ,daca cu acordul partilor,al angajatorului si al angajatului se procedeaza la incetarea raporturile de munca.
nu cred ca se poate pe o.g.5....am mai procedat asa si s-a invocat autoritate de lucru judecat,desi sunt temeiuri de drept diferite,dar depinde cum motiveaza fiecare judecator.Am avut doua dosare similare la acelasi judecator pe ordonanta si la unul m