Exista baza legala in vederea solicitarii unor despagubiri in cazul serviciilor necorespunzatoare, respectiv practica comerciala inselatoare.
Concret, la inceputul lunii am achizitionat un produs lactat aflat la oferta (6+2), iar la casa am fost taxata la pret fara oferta. Am solicitat returnarea sumei si respectiv renuntarea la pachetul respectiv. Dupa 6 zile, vazand ca de asta data exista pretul la oferta postat pe raft, am achizitionat din nou pachetul la oferta, iar la casa, aceeasi surpriza: am fost taxata tot la pret fara oferta.In aceasta situatie am trimis o sesizare la care am anexat bonurile scanate, la care azi am primit raspuns conform caruia problema sesizata nu a existat, mai mult fiind singura persoana ca am reclamat faptul de mai sus. Totodata mi s-au oferit 3 pachete din produsul lactat, oferta ce am refuzat-o.
In aceste situatie, in conditiile in care atitudinea lor mi se pare lipsita de scupule, negand incidentul, pot solicita legal mai mult decat cele 3 pachete de iaurt oferite de magazinul respectiv?
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa stiu, in cazul in care o companie aeriana inchiriaza aeronava pe baza unui contract de inchiriere, de la o alta companie, care din cele doua companii trebuie sa asigure compensatiile aferente unui zbor anulat?Compania care a inchiriat aeronava sau cea de la care s-a inchiriat aeronava?
Cine asigura respectarea Regulamentului 2612004 privind dreptul la compensatie in cazul in care o companie aeriana a inchiriat un avion de la alta companie aeriana pe baza unui contract de inchiriere de aeronava?
In alta ordine de idei, daca intentionati sa ramaneti in aceasta situatie si pe viitor, v-a fi necesar sa mergeti la furnizor pentru a incheia un contract/conventie individuala de plata pentru energia termica furnizata.
Va multumesc pt raspuns. Ce reprezinta acest contract/conventie si care e rostul lui?
va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa ce demersuri trebuie sa fac in calitate de proprietara a unui apartament dintr-un bloc cu 4 etaje, in care la scara unde domiciliez din 14 apartamente, doar 2 au ramas racordate la RAT (din care unul este al meu). Ma refer la aplicarea corectiei la nivelul consumului in functie de pierderile inregistrate in spatiile comune, casa scarilor etc.Mentionez ca locuiesc la etajul 1, iar pe coloana mea toti locatarii au centrala termica.
Multumesc
Buna ziua,
as dori sa stiu daca. in cazul unei studente, pentru a beneficia de locuinta ANL, una din conditii este ca parintii ei sa nu aiba locuinta proprietate personala?Reproduc din lista actelor necesare la dosar:"Declaraţie notarială, dată de toţi membrii majori ai familiei, din care să reiasă că nu au deţinut, nu deţin şi nici nu au înstrăinat locuinţă proprietate personală sau teren pe teritoriul României, după 01.01.1990";
Pentru raspunderea civila delictuala indirecta a unei societatii comerciale care cauzeaza prejudiciu, prin prepusii sai, unor terte persoane (art.1000 alin.3 C.civ.), gasiti un articol aici:
Multumesc pt link. Doresc sa precizez faptul ca e vorba de o agentie nationala din cadrul Ministerului Educatiei...
Multumesc pt raspuns. As dori insa, daca se poate, cateva recomandari privind formularea actiunii (model orientativ). Sa inteleg ca voi face referire doar la persoanele in cauza (director+responsabil de actiune- moderator), nu la intreaga agentie?Am sanse fara avocat?Aceasta actiune presupune achitarea de taxe?
Va rog sa ma consiliati privind intentia mea de a da in judecata o agentie nationala care m-a acuzat de dubla finantare, tentativa de frauda si m-a contestat la Comisia Europeana printr-un mesaj tendentios prin care se sugera ca ceea ce am facut este "is a suspicion of some kind of fraud".
Doresc sa mentionez ca raspunsul final de la agentie mentioneaza ca a fost o neintelegere. Totodata, din modificarile din organigrama agentiei deduc ca persoana care m-a indus in eroare in actiunile mele (moderatoarea forumului agentiei) a fost demisa.
Am sansa sa obtin despagubiri avand in vedere faptul ca datorita amenintarilor persoanei de mai sus ca e posibil sa restitui grantul obtinut si alte atacuri la persoana, am avut o serie de probleme de sanatate, culminand cu o criza de panica (distonie neurovegetativa), inregistrata la serviciul de urgente?