avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate vyobuz

Activitate vyobuz

Pensii. Conform ordonanței ,,trenuleț " 156/2024, mai poți lucra într-o regie națională dacă ești pensionar militar pentru limită de vârstă?
Pensii. Dacă sunt pensionar militar la limită de vârstă, mai pot lucra ca angajat într-o regie autonomă a statului?

Pensii.. Contributivitatea obținută in perioada lucrată in MApN este recunoscută in sistemul public de pensii conf. L 360 ?
Buna dimineața!! Am vechime contributiva în muncă 39 de ani din care 17 ani ca militar angajat, la care adaug și un an și 4 luni vechime necontributivă ca militar in termen. Peste 2 luni pot sa ies la pensie pentru limită de vârstă, conform legii 223/2015 la 58 de ani și 6 luni. Ținând cont ca la 60 de ani pot iesi și cu legea 360/223, pot sa beneficiez de pensia militară , iar la 60 de ani să optez pentru una din ele???
Angajatorul poate suspenda unilateral o parte din bonusurile salariale dintr-un Contract Colectiv de Muncă, din cauza ,,ordonanței trenuleț "?
Am folosit gresit ,, incompatibilitate''; doream sa aflu daca o sa continui sa lucrez in regie fara sa se afle ca sunt pensionar militar pentru limita de varsta , o sa fiu in ilegalitate si de aici consecinte.....
Buna ziua. Daca sunt angajat intr-o regie autonoma a statului si o sa beneficiez de pensie militara pentru limita de varsta, mai pot lucra in continuare tinand cont ca nu ma scoate revisalul, fara sa fiu in incompatibilitate ???
Dosar 966/114/2021 trib. Bz
Va mulțumesc. O să anunt rezultatul fie pozitiv fie negativ.
Dacă incerc în instanță nu am nimic de pierdut. Nu știm cum o va vedea un judecător. În fond eu îndeplinesc condițiile de pensionare , asta scrie și în răspunsul primit de la CMJ. Și mai știu că juriștii din armată nu sunt foarte bataiosi.