avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate mihai2010

Activitate mihai2010

Am inteles la ce va referiti, dar societatea despre care vorbim a fost infiintata dupa intrarea in vigoare a noului cod CAEN, deci nu s-a schimbat nici odata certificatul de inmatriculare.
Nu s-a adaugat decat un cod caen, secundar.. care apare pe certificatul constatator. Probabil trebuia sa imi dea si alt certificat de inmatriculare ?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. In urma cu catev zile am fost la Reg. Comertului pentru a adauga un cod CAEN (principalul acela de pe certificatul de inregistrare ramanand acelasi). A fost adaugat fara probleme, iar mai devreme am vrut sa verific stadiul firmei pe recom.onrc.ro ... unde scria "certificat de inmatriculare preschimbat" . De ce scria asa , pentru ca nu mi s-a schimbat certificatul il am pe acelasi, doar mi s-a dat un certificat constatator cu noul cod caen autorizat. Daca ma puteti lamuri va rog frumos . Multumesc.
Nu am inteles ultima fraza, "dar nu cred ca, din punct de vedere al marketingului, ar fi o ideea cel putin proasta.".
Parerea dvs. este ca e idee proasta sa pui disclamer ? sau buna ? Daca din pct. dvs. de vedere este o parere proasta, imi puteti spune va rog de ce? Pentru a ma gandi mai bine daca sa pun sau nu reclame .... Multumesc mult.
Bun, si daca inchei contract de unde stiu eu ca cealalta parte imi furnizeaza datele reale ? De exemplu daca cealalta parte se afla in USA, mie poate sa imi zica un nume din burta, cum pot eu sa imi dau seama daca e adevarat? Dupa aceea o sa zica astia de aici s-a facut fals sub semnatura privata.
Si in plus, cum pot eu sa fiu responsabil pentru ce continut isi pune el in site? Daca pun un disclamer care sa zica ca link-urile postate pe site-ul meu nu sunt sub administrarea mea, si nu imi asum nici o raspundere ma ajuta ?
Daca ai un site prin care vinzi produsele firmei tale, avand cod caen pentru acest tip de comert si toate actele in regula, in calitate de administrator al site-ului ai voie sa incluzi in continutul site-ului tau o legatura (link) catre site-ul unei terte persoane, fara un contract scris ? Doar cu o intelegere verbala ?
In cele mai multe cazuri administratorii de site-uri discuta intre ei prin email, live-chat.
Daca se face doar cu o intelegere verbala, este administratorul primului site (cel care posteaza link-ul) cu ceea ce se poate afla pe celalalt site ? Poate fi tras la raspundere ? Cum dovedeste ca a avut o intelegere verbala cu celalalt administrator ?

Multumesc.
In primul rand, va rog sa explicati putin mai clar. Cum adica contract de imprumut , dar de fapt avans pentru camion ? Nu ati avut 5000 euro sa ii dati (banii pentru camion avans) si ati facut un contract ca si cum el v-a imprumutat cu acei 5000 Euro si v-a dat camionul ?
Daca este asa, si contractul de imprumut este facut pe numele dvs. persoana fizica, fara garantie reala (ipoteca) pe vreun bun imobil, atunci mergeti frumos maine dimineata la notar si mutati apartamentul pe numele sotiei in intregime. Nu stiu daca poate sa vil ia chiar daca il lasati asa, pentru ca practic nu este doar al dumneavoastra, dar cel mai bine scapati de el
Daca nu aveti nimic pe numele dumneavoastra contractul acela e egal cu 0.
Am si eu o intrebare. Daca am contractat un credit de nevoi personale , pe persoana fizica , cu ipoteca asupra unui imobil, si ulterior am facut o refinantare si am pus inca o ipoteca de rang II , la aceeasi banca, in cazul in care nu platesc ratele, cum pot amana executarea silita pentru cateva luni ? Trebuie sa existe o portita, sa castig cateva luni sa am timp sa fac rost de bani sa platesc integral si sa inchei contractele de credit. Se pot contesta aceste executari ? Nu ma deranjeaza daca ajung in instanta si ma judec 5 ani, numai sa nu poata fi executat bunul imobil al personei care m-a girat. Va multumesc.
Adica ceea ce am spus eu mai sus constituie infractiune ?
Am si eu o nelamurire. In cazul incare, o persoana fizica care indeplineste functia de Asociat Unic si Administrator al unei societati comerciale cu raspundere limitata, face o achizitie din banii societatii in numele societatii, cumparand un bun la un pret mult mai mare decat valoarea lui reala pe piata, constituie infractiune ?
De exemplu, in cazul in care societatea are profit de 1.000.000 Euro, primul lucru care trebuie platit este impozitul de 16% la stat. Dupa ce s-a platit acest impozit, daca firma nu mai are nimic de plata nici catre stat , nici catre alti furnizori si cu banii ramasi se achizitioneaza o masina de 1000 de Euro la pretul de 700.000 Euro, este infractiune ? Prin aceasta fapta nu impiedici plata nici la stat nici la alt furnizor, am specificat in cazul in care firma nu mai are nici un debit nicaieri.
Normal, nu se creeaza nici un prejudiciu nimanui, corect? Credeti ca este infractiune si se poate pedepsi ?