Care este numarul de salarii compensatorii pe care un angajator este obligat sa il plateasca unui angajat concediat cu art.65, se ofera in functie de anii lucrati in cadrul firmei sau dupa vechime sau cum , va rog sa ma lamuriti ca sa stiu ce discutie sa am cu patronul.
Deci 30 de zile pot sa trag de timp linistit si voi depune contestatia in ultimele zile, insa de cand am primit aceasta instiintare nu mai sunt lasat sa imi exercit dreptul la munca sunt agent comercial si nu mai am masina de servici pt.ca a trebuit sa o predau deoarece nu mai am cota de benzina ,telefonul a fost blocat si nu mai pot vorbi cu clientii, nu mai pot face incasari si din cate stiu conform CM pe perioada de preaviz trebuie sa fii lasat sa muncesti 4 ore pe zi, ce ma sfatuiti cum sa procedez.
Dupa ce am primit instiintarea de desfacere a CIM cu art.65 alin.1 ,cit timp am la dispozitie ca sa o contest in instanta din momentul primirii ei mai exact 4.01.2010
Buna ziua ,am si eu o problema pe care vreau sa v-o inmpartasesc i n speranta ca ma puteti ajuta , ieri 4.01.2010 am primit o instiintare scrisa prin care eram informat ca postul meu de lucru a fost desfiintat din proble economice si va reproduc instiintatrea:
Catre.......................
Domnule.....................
agent comercial
Conducerea Sc.............,prin administratorul.............................,va aduce la cunostinta ca urmare a dificultatilor economice ale firmei incepand cu data de 4.01.2010 intrati in perioada de preaviz pana in data de 4.02.2010,data la care vi se desface CIM conform art.65,alin.1 CM
Administrator SC......................
numele acestuia si semnatura
In primul rand specific un lucru ca in cartea de munca sunt incadrat ca si agent comercial dar in urma cu un an si patru luni si pana in prezent am fost avansat ca si supervizor pe o divizie cu 5 agenti in subordine acest lucru nu este specificat in cartea de munca dar in statele de plata da ,al doilea aspect este ca din cate stiu in instiintare trebuia sa specifice numarul de zile de preaviz nu perioada ( sau este corect si asa) in CIM am 20 de zile de previz dar avand o functie de conducere nu trebuia sa am 30 de zile, precizez ca nu am semnat aceasta instiintare si ca masura abuziva nu sunt lasat sa imi exercit dreptul la munca mai exact nu ma mai pot deplasa cu autoturismul societatii deoarce a fost sistata cota mea de benzina locul meu a fost preluat de o alta persoana din cadrul firmei si li sa impus agentilor din subordinea mea sa nu mai asculte ordinele mele.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceste circumstante .