avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate integrala123us

Activitate integrala123us

Răspuns la discuția Grupa 1 de munca
In CCM la CNCF CFRSA pe anul 2012-2013 la cap "SISTEMUL DE SPORURI" e mentionat "Până la normalizarea condițiilor de muncă,pe toată durata luării măsurilor tehnico-organizatorice corespunzătoare, sporurile pentru condiții deosebite prevăzute în prezentul
contract colectiv de muncă la C.N.C.F. „CFR”-S.A.,(condiții vătămătoare-nocive, condiții
periculoase și de șantier) au caracter permanent." In acest caz ce informatii suplimentare imi puteti furniza?
Sunt nascut in Iulie 1963 si la 01.04.2001 aveam 16 ani si 2 luni in gr 1 de munca si in continuare lucrez in acelasi loc de munca, am spor pentru conditii grele de munca de 15% si spor pentru conditii vatamatoare (nocive) 10%. Conform noii legi promulgate as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie deoarece din textul legii nu inteleg expresia " în situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001" adica se recunoaste in continuare grupa sau doar pana la 01.04.2001?
Daca am platit pensie alimentara la 2 copii si unul din ei fiind major a renuntat la scoala deoarece s-a angajat si a fost angajat cu carte de munca am platit pensie alimentara celuilalt. Acum si cel mare vrea sa continue scoala. In acest caz mai platesc la ambii copii pensie alimentara?
Discuție despre angajare
Cum se poate afla daca o persoana este angajata legal fara ca acea persoana sau angajatorul sa stie ca ma intereseaza acest lucru ? Va multumesc.
Buna ziua,sunt nascut in 1963 iulie,angajat din 1981 septembrie,pina in 2001 in grupa 1,dupa care nu s-a mai recunoscut grupa 1 si as vrea sa stiu cind ma pot pensiona conform legii 263/2010.Va multumesc.
Discuție nedumerire
Sunt divortat,am 2 copii,platesc pensie alimentara si as vrea sa stiu situatia lor scolara;mama lor mi-a interzis sa merg sa ma interesez despre aceasta.Cum pot sa o aflu avind in vedere ca nu am voie sa o fac personal,sa stau de vorba cu profesorii despre modul de comportament in clasa si scoala? Va multumesc.