avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate alex_busu

Activitate alex_busu

Buna seara. Sora mea a fost diagnosticata cu hepatita tip A. Ea este angajata la o gradinita privata.are temeri cum ca ar putea fii concediata pentru pericolul la care sunt supusi copilasii. Este legal? Care e cadrul legal? Cum ne putem apara in cazul in care va fii indrumata sa semneze demisia ? Multumesc
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: sunt angajat al companiei “ “X” de 2 luni cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni. In acest timp am participat la un concurs pentru recrutare organizat de catre alt angajator. In momentul in care am fost declarat “admis” la acest concurs mi s-a solicitat sa incep activitatea la acest angajator intr-un termen foarte scurt de 3 zile si drept urmare a trebuit sa imi inaintez demisia “la zi”. Notificarea de demisie nu a fost acceptata de catre actualul angajator si drept urmare am fost declarat absent nemotivat de la locul de munca si am primit o instiintare stampilata de catre un birou de executare silita in care mi se solicita prezenta la o cercetare disciplinara prealabila. Care ar putea fi urmarile acestei cercetari?
Ar putea sa mi se impute eventuale cheltuieli pe care angajatorul le-a suportat ca urmare a neprezentarii mele la serviciu (spre exemplu daca a fost nevoit sa apeleze la surse externe pentru a rezolva anumite indatoriri de serviciu pe care le aveam)?
Mentionez ca contractul fiind pe perioada determinata perioada de proba a fost doar de 15 zile. Va multumesc!
Buna ziua,

am aflat in urma cu ceva timp ca strabunicii mei au detinut proprietati care au fost nationalizate pe timpul regimului comunist. problema este ca nu detin nici un act care sa dovedeasca dreptul lor de proprietate. Pornind de numele strabunicilor si localitatea in care au detinut aceste proprietati care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a identifica proprietatile si demersurile pentru a intra in posesia lor.
In anul 1991 o societate in nume colectiv, S.N.C, a cumparat prin licitatie publica o cladire aflata in proprietatea fostului C.A.P. prin factura fiscala.
Cei 3 asociati ai firmei erau rude de gradul I, (mama, tata si fiica-unic copil) .
Parintii au decedat, firma a intrat in lichidare din oficiu in anul 2005, in urma nedepunerii diferentei de capital social de la cel depus initial.
In hotararea de lichidare, nu a fost inscrisa proprietatea sus mentionata ca activ al firmei.
Care este demersul juridic si ce acte trebuiesc depuse pentru ca singurul mostenitor al actionarilor firmei sa intre in posesia cladirii detinuta de societate?
Răspuns la discuția viol minori
Posibil sa iasa multe lucruri la iveala si chiar alte victime, uneia din nepoate in varsta de 15 ani i-a propus de cateva ori sa intretina relatii sexuale cu el contra unor sume de bani, chestie recenta. Daca i-am face un flagrant sa-l inregistram si sa o punem pe fata sa-l traga de limba sa intrebe daca cu alte verisoare de-ale ei s-a mai intamplat pentru ca el este foarte laudaros. Merge prin sat noaptea si se uita pe la geamurile oamenilor(chiar si la frati de-ai lui)in ideea ca i-ar putea surprinde facand sex(poveste pe care el a spus-o cuiva din neamul nostru). In momentul cand nasul lui de cununie a auzit s-a dus sa-l traga la raspundere si i-ar fi zis acestuia " ca este ceva normal sa se simta si el bine". Va spun ca omul este psihopat si suntem siguri ca nu sunt singurele cazuri pentru ca mai sunt si alte nepoate de-ale lui care au mers in vacanta acolo, chiar surori de-ale victimelor cu care nu s-a discutat inca, este o situatie foarte delicata. In total ar fi 6 fete posibil abuzate. Creatura le-a si santajat emotional" sa nu spui la nimeni ca daca afla taica-tu ma omoara, vrei sa-l vezi pe taica-tu in puscarie?" Este un monstru pe 2 picioare care umbla liber se preface ca nimic nu s-a intamplat si care poate face victime in continuare, ne e mare teama sa nu-i faca ceva si fiicei lui care are 11 ani de aceea vrem sa stim daca avem vreo sansa sa-si primeasca pedeapsa pentru ca a distrus niste oameni pe viata si ii va soca si pe parintii fetelor care nu stiu nimic inca si nu stim cum vor reactiona!!!
Răspuns la discuția viol minori
Ce dovezi solide ar trebui sa existe?Daca ar marturisi 3 persoane ca au fost abuzate si altele tot minore si rude carora li s-au propus anumite perversiuni? Imi cer scuze dar nu inteleg cum sa prescrie faptele daca nu a fost judecat niciodata?
Sunt varste diferite, la una din fete au trecut 22 ani si la celelalte in jur de 8 ani si e posibil sa abuzeze si de fata lui in varsta de 11 ani. este cumplit! nu poate sa ramana nepedepsit !!!
O confruntare directa finalizata cu o inregistrare ascunsa ar putea fii considerata dovada? in ciuda faptului ca au trecut atatia ani?

Editat de moderator simonette12- motiv- pct.1.3 din Regulament

Discuție viol minori
Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a povestit ca acelasi unchi o abuza in copilarie. Mai sunt si alti verisori despre care cred ele ca au patit la fel pentru ca au crescut in preajma unchiului dar nu au confirmarea. Ce se poate face dupa atatia ani dupa legile din romania? Multumesc anticipat
Pot solicita o dovada cu care sa circul pe durata cercetarilor si care este procedura pentru obtinerea acesteia?
vreau sa va expun si eu problema mea in speranta ca voi primi un raspuns sau un sfat de la dumneavoastra.
In luna aprilie 2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie.
Iesisem dintr-un local din Brasov aflat sub influenta bauturilor alcoolice insotit de 2 prieteni. intentionand sa scot masina din parcarea prea aglomerata din curtea localului am lovit un taxi parcat. Fiind parcarea plina de taxiuri soferii acestora au iesit si au inceput sa strige la mine, speriat am oprit la iesirea din curte fara sa ies in drumul public si am facut prietena mea s-a urcat la volan si am plecat. am fost urmariti si in fata blocului s-au strans iar taximetristii si au chemat si politia care m-a luat din apartament deci nu de la volanul masinii. La venirea politiei eu am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca nu am condus masina decat in parcarea localului pe care nu am considerat-o drum public. Mi s-a suspendat permisul in vederea anularii, am fost chemat la declaratii la politie si am scris intocmai cum am povestit mai sus si eu si prietena mea si prietenul cu care mai eram. Dupa aceasta am tot cautat sa fiu la curent cu mersul dosarului si am aflat ca politia a inaintat un fax la primarie solicitand statutul acelei parcari care din pacate s-a dovedit a fi considerat drum public. Din luna septembrie dosarul a fost inaintat la procuratura cu propunere de trimitere in judecata si pana acum nu am primit nici un raspuns. Va rog respectuos sa imi spuneti ce se poate intampla la ce sa ma astept tinand cont de faptul ca nu am condus masina mai mult de 5-10 metrii in parcare. Constituie asta o circumstanta atenuanta? Se tine cont? Pot solicita o dovada pe durata cercetarilor si care este procedura pentru obtinerea acesteia? Cat pot dura cercetarile?