avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Andreia Corina

Activitate Andreia Corina

Am aflat raspunsurile corecte de la o persoana binevoitoare care lucreaza la finante. Ma deranjez sa le postez deoarece, cu siguranta sunt persoane cu o situatie cel putin similara cu a mea.
1) nu se prez. conv. la finante, ea ramane la cele 2 parti doar
2)da, impoz. este platit de asociatie k impoz, pa salarii
3) da
4)niciuna
Răspuns la discuția INDEMNIZATIE COPIL
Mai exista o varianta ,legala dar nu foarte mult mediatizata: conventia civila de prestari servicii(care este luata in calcul ptr. realizarea celor 12 luni). Personal am aflat de ea f. tarziu si ma straduiesc s-o "constitui retroactiv", dar dvs-tra aveti tot timpul pentru documentare si respectare a termenelor legale. Mult succes!
Buna seara! Urmeaza sa nasc in iunie 2010 si am ceva dificultati in ceea ce priveste beneficierea de ICC. Nu reusesc sa cumulez cele 12 luni necesare ptr. indemnizatie si de aceea, m-am gandit sa-mi completez perioada lipsa iunie2009-august 2009 cu o CCPS. Mentionez ca nu am lucrat niciodata si am absolvit fac. in luna iulie, deci pana atunci am fost studenta .
Doresc sa inchei conventia cu o asociatie de locatari, insa ptr. perioada mai sus mentionata ce obligatii ar fi de ambele parti?
1) din cate am observat parerile sunt impartite, in cele din urma, TREBUIE SA PREZENTAM conventia la finante sau nu?
2)pot opta pt. varianta de stipulare in conventie a impozitarii, direct cu 16%? si conf. carui art. din C.F.
3)pt. cazul meu este suficient ca asociatia sa duca pana pe 25 ian.2010 fisa fiscala si sa ma treaca doar acolo? daca nu va rog detaliati ce mai este necesar.
4)eu ca prestator, pers. fiz., ce obligatii am , ptr. eventuale declaratii?
Evident ca-mi doresc o varianta cat mai facila de solutionare a problemei expuse, fara prea multe implicatii, mai ales ca doresc "acoperirea" unei perioade deja trecute.
Va rog sa ma indrumati in acest sens si va multumesc!:)

Buna seara! Va supun atentiei situatia in care ma aflu:

Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate. Am absolvit facultatea in luna iulie 2009, am intrat in somaj si in continuare vreau sa ma angajez. Pentru primele 2 situatii, stiu unde sa ma incadrez in OUG148/2005.
Insa daca ma angajez inseamna ca voi lucra(cu forme legale) in urmatoarele 5 luni, pana cand voi naste. Pt a beneficia de ICC vreau sa ma folosesc de aceasta perioada in care voi lucra pentru a realiza cele 12 luni necesare.
Intrebarile mele sunt:
1) Trebuie sa am in mod obligatoriu 12 luni lucrate cu carte de munca, sau se poate tine cont doar de aceste 5 luni pe care le voi lucra+celelalte 2 situatii(facultatea +somaj)?
2)Daca este posibil sa ma angajez,cum am scris la intrebarea precedenta la ce litera din art.1, alin.2. OUG148/2005 m-as incadra?Pt. ca nu reusesc sa-mi dau seama.
Va multumesc!

Buna ziua si La Multi Ani!
Doresc sa aflu daca pot beneficia de ICC intrucat ma aflu intr-o situatie "incerta". Mentionez ca am absolvit facultatea in sesiunea IULIE(13) 2009. Am fost luata in evidenta la somaj in data de 30 iulie, intrand in plata in 02.nov.2009( din motive personale nu solicitasem plata). Beneficiez de indemnizatie aj.somaj pe o perioada de 9 luni, mai exact 02.iulie 2010.
Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii IUNIE 2010. De la data absolvirii facultatii pana la data nasterii copilului voi realiza exact cele 12 luni necesare.
INTREBAREA :( mea este: pot beneficia de ICC? unele persoane mi-au spus ca nu deoarece i-mi lipseste o luna , cauzata de diferenta de la somaj, dintre luarea in evidenta si acordarea indemnizatiei.
Astept cu interes raspunsul dvs-tra. Va multumesc anticipat!