avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie crestere copil?

Buna seara! Va supun atentiei situatia in care ma aflu:

Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate. Am absolvit facultatea in luna iulie 2009, am intrat in somaj si in continuare vreau sa ma angajez. Pentru primele 2 situatii, stiu unde sa ma incadrez in OUG148/2005.
Insa daca ma angajez inseamna ca voi lucra(cu forme legale) in urmatoarele 5 luni, pana cand voi naste. Pt a beneficia de ICC vreau sa ma folosesc de aceasta perioada in care voi lucra pentru a realiza cele 12 luni necesare.
Intrebarile mele sunt:
1) Trebuie sa am in mod obligatoriu 12 luni lucrate cu carte de munca, sau se poate tine cont doar de aceste 5 luni pe care le voi lucra+celelalte 2 situatii(facultatea +somaj)?
2)Daca este posibil sa ma angajez,cum am scris la intrebarea precedenta la ce litera din art.1, alin.2. OUG148/2005 m-as incadra?Pt. ca nu reusesc sa-mi dau seama.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:44, 8 Ianuarie 2010
Art. 1. (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b)au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil karmen28 karmen28 Buna ziua. Am inteles ca pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa fii angajat minimum 12 luni anterior nasterii. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Dupa facultate beneficiez de somaj seby tf seby tf sunt studenta ultimul an la zi(cu taxa) si vreau sa stiu daca dupa ce termin facultatea beneficiez de somaj fara sa fi lucrat?Dar daca pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)