Buna seara! Va supun atentiei situatia in care ma aflu:
Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate. Am absolvit facultatea in luna iulie 2009, am intrat in somaj si in continuare vreau sa ma angajez. Pentru primele 2 situatii, stiu unde sa ma incadrez in OUG148/2005.
Insa daca ma angajez inseamna ca voi lucra(cu forme legale) in urmatoarele 5 luni, pana cand voi naste. Pt a beneficia de ICC vreau sa ma folosesc de aceasta perioada in care voi lucra pentru a realiza cele 12 luni necesare.
Intrebarile mele sunt:
1) Trebuie sa am in mod obligatoriu 12 luni lucrate cu carte de munca, sau se poate tine cont doar de aceste 5 luni pe care le voi lucra+celelalte 2 situatii(facultatea +somaj)?
2)Daca este posibil sa ma angajez,cum am scris la intrebarea precedenta la ce litera din art.1, alin.2. OUG148/2005 m-as incadra?Pt. ca nu reusesc sa-mi dau seama.
Va multumesc!
Art. 1. (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b)au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii