As dori o lamurire la situatia mea - In lunile noiembrie si decembrie am fost in concediu fara plata,iar incepand ci 01.01.2010 activitatea firmei la care am lucrat sa suspendat si am intrat in somaj pe o perioada de 6 luni. As dori sa stiu daca dupa cele 6 luni pot sa platesc personal contributia catre stat ca sa beneficiez de indemnizatia de copil,eu fiind insarcinata in acest moment in 4 saptamani.
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Perioada cat ati beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, se ia in considerare la calculul celor 12 luni.
Nu are nicio legatura plata de catre dvs a contributiilor catre stat cu acordarea indemnizatiei pentru CIC.
Mai exista o varianta ,legala dar nu foarte mult mediatizata: conventia civila de prestari servicii(care este luata in calcul ptr. realizarea celor 12 luni). Personal am aflat de ea f. tarziu si ma straduiesc s-o "constitui retroactiv", dar dvs-tra aveti tot timpul pentru documentare si respectare a termenelor legale. Mult succes!