avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INDEMNIZATIE COPIL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INDEMNIZATIE COPIL

As dori o lamurire la situatia mea - In lunile noiembrie si decembrie am fost in concediu fara plata,iar incepand ci 01.01.2010 activitatea firmei la care am lucrat sa suspendat si am intrat in somaj pe o perioada de 6 luni. As dori sa stiu daca dupa cele 6 luni pot sa platesc personal contributia catre stat ca sa beneficiez de indemnizatia de copil,eu fiind insarcinata in acest moment in 4 saptamani.
Cel mai recent răspuns: Andreia Corina , utilizator 02:25, 12 Ianuarie 2010
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Perioada cat ati beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, se ia in considerare la calculul celor 12 luni.

Nu are nicio legatura plata de catre dvs a contributiilor catre stat cu acordarea indemnizatiei pentru CIC.
Mai exista o varianta ,legala dar nu foarte mult mediatizata: conventia civila de prestari servicii(care este luata in calcul ptr. realizarea celor 12 luni). Personal am aflat de ea f. tarziu si ma straduiesc s-o "constitui retroactiv", dar dvs-tra aveti tot timpul pentru documentare si respectare a termenelor legale. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a asigurarilor sociale pt. indemnizatie copil ContSters95960 ContSters95960 Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 5-a. Pana la sfarsitul lunii februarie ( mai exact 26 feb.\'09 ) am beneficiat de ajutor de somaj. De atunci nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii m1rcea m1rcea Buna ziua, Am si eu cateva nalamuriri. Ideea este urmatoarea: din 2007 am contract de prestari servicii cu o firma pentru servicii de training. Nu ma pricep ... (vezi toată discuția)