avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate lorenzo14

Activitate lorenzo14

Discuție raspuns juridic
Buna ziua.Am o problema si nu stiu ce sa fac .In 2004 am luat un nepotel in plasament,iar in 2013 am facut reintegrare in familia mea.Din 2004 si pana in ianuarie 2016 am primit alocatia de plasament.In februarie am primit instiintare de la ITM GALATI ca am de restituit suma de bani care am primit o din 2013 de cand s a facut reintegrarea .Mentionez ca eu nu am stiut ca nu trebuie sa mai primesc acei bani .Sistarea trebuia facuta de cei de la protectia copilului,ceea ce nu s a intamplat.As dori sa stiu ce sa fac. Pot sa dau in judecata functionara care nu si a facut treaba?si as avea sanse de castig?
Problema este ca am si rata la banca din venit.
Buna ziua.Am o problema si as dori o lamurire.In 2004 am luat un nepot in plasament iar in 2013 sa dat o sentinta civila de reintegrare in familia mea a minorului.In perioada in care l-am avut in plasament am primit alocatia de plasament.Problema este ca eu am primit in continuare din 2013 dupa reintegrare aceasta indemnizatie pana in 2016 februarie.Zilele acestea am primit un telefon de la ITM Galati sa ma prezint la ei cu actele pentru o verificare .Ieri am fost si surpriza,mi-au spus ca am incasat necuvenit bani pe aceasta perioada de dupa integrarea in familie.Eu nu am stiut ca nu mai am dreptul la acesti bani pentru ca nu am fost informat.Mi s-a reprosat ca nu m-am dus eu la ei sa fac o cerere pentru sistarea platii.Mentionez ca actele pe care le detin eu le detin si ei si cei de la protectia copilului.Am fost somat ca trebuie sa restitui acesti bani plus penalitati.Eu nu contest ca nu am primit banii dar nu inteleg care este vina mea.Primind in continuare acesti bani am crezut ca asa este normal pentru cresterea copilului negandindu-ma ca cineva nu isi face treaba bine ,in speta cei de la ITM care cred eu ca trebuiau sa verifice dosarul si nu au facut-o.Ceea ce nu pot sa inteleg este de ce a trebuit sa treaca aprope 3 ani pana sa se descopere problema asta. As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea perioada nedetinand aceasta suma care trebuie restituita. Va multumesc.
Răspuns la discuția Calculare pensie
multumesc mult
100%
barbat,1956-martie,gr1-70%-1990-1998 opt ani,opt luni si 19 zile------------gr2-70%-1998-2000 un an ,3 luni si 30 zile-----------gr2-1979-1980-un an ,2 luni si 4 zile
------gr2-1981-1987--cinci ani si unsprezece luni----gr2-2000-2001-un an
buna ziua .as dori sa aflu daca se poate cand as putea iesi la pensie la o vechime de 27 ani 7 luni si 29 zile plus 3 ani si 6 luni sporul rezultat din grupele de munca. va multumesc=D>
cand se emite decizia de pensionare si se trimite persoanei respective prin posta in plic nu se returneaza si cartea de munca?
Buna ziua . In data de 01 11 2010 am iesit la pensie.Din 04 03 2011 cei de la casa de pensii care mi-au finalizat dosarul fiind nevoiti mi l-au transferat la alta casa de pensii de care apartin.Toate bune si frumoase pana ce m-am dus la respectiva casa de pensii ca sa -mi treaca pensia pe card asta fiind pe 26 03 2011 insa surpriza a aparut,si cei de aici au spus ca nu este nici un dosar la ei dar mi-au spus sa las cererea pentru ca sa mi se bage pensia pe card la ei.Surpriza consta in aceea ca azi 14 04 2011 am incercat sa vad daca s-a rezolvat si nu numai ca nu mi s-a rezolvat problema dar nici nu mi l-au bagat in lucru (dosarul)si ca nici nu am sa mai primesc pensia pe luna aprilie si nu se stie daca si in luna mai si au mai si recunoscut ca dosarul a fost primit pe 04 03 2011.Daca nu as fi avut nevoie acuta de bani poate nu m-ar fi deranjat dar functionarilor daca nu li s-ar da doua luni salariile cum s-ar simti.Va intreb daca ar fi cumva vreo rezolvare la problema mea? VA MULTUMESC!!!!
Răspuns la discuția Pensia neta
O.U.G.107/2010 pana la 01 01 2011 se aplica? multumesc mult!!! si UN AN NOU FERICIT!!!