avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu84

Activitate claudiu84

Cunosteam intentia salariatului de a se pensiona insa nu aveam certitudinea datei de la care intervine pensionarea si nu voiam sa incetez contractul, iar casa de pensii sa ii comunice ca ii mai trebuie, spre exemplu, 3 zile de activitate. Nelamurirea mea era legata de faptul ca potrivit art.56 c) incetarea cim intervine de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Deci este corect sa incetez cim, de drept, in temeiul art.56 c) la 01.08.2011 - data comunicarii deciziei, sau 09.05.2011?
La data de 01.08.2011, am primit de la Casa de pensii o comunicare a faptului ca un salariat a iesit la pensie pentru limita de varsta . In comunicare se precizeaza ca data acordarii drepturilor la pensie este 10.05.2011, insa salariatul a lucrat pana la 01.08.2011. Care este data de la care inceteaza contractul individual de munca??
Tinand cont ca in cazul concedierilor Contractul Colectiv de munca imi impune sa nu concediez intretinatorii unici de familie ce acte trebuie sa le cer celor vizati de concediere pentru a putea stabili daca sunt sau nu intretinatori unici ? Exista vreo reglementare legala vis a vis de problema asta ???. ...
Stiu dar nu mai tin minte care lege/ordin ... imi trebuie felul si numarul actului care reglementeaza asta ...
Spuneti-mi si mie unde scrie ca sporul de vechime se acorda incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care se implineste numarul de ani de vechime ?

daca cererea de revizuire se intemeiaza atat pe alin 1, 2 cat si pe alin 7 (hotarari potrivnice) unde se introdue cererea? Se fac doua cereri, in caz ca este respinsa cea intemeiata pe alin7 sa cer schimbarea in parte a hotararii intemeind cererea pe alin 1 sau 2 (s-a dat mai mult decat s-a cerut , etc)?
Sa cer anularea sau schimbarea hotararii?
daca cererea de revizuire se intemeiaza atat pe alin 1, 2 cat si pe alin 7 (hotarari potrivnice) unde se introdue cererea? Se fac doua cereri, in caz ca este respinsa cea intemeiata pe alin7 sa cer schimbarea in parte a hotararii intemeind cererea pe alin 1 sau 2 (s-a dat mai mult decat s-a cerut , etc)?
Sa cer anularea sau schimbarea hotararii?
Va rog sa ma lamuriti :
1. in cazul asta fac doua cereri, una catre ICCJ si una catre Curtea de Apel, sau numai una singura (e vorba de doua decizii ale Curtii de Apel)?
2. Decizia potrivnica nu este in totalitate potrivnica ci numai in parte in sensul ca a mentinut autoritatea de lucru judecat pentru o perioada iar pentru perioada ramasa a trimis cauza spre rejudecare. Dupa rejudecare s-a facut iarasi recurs, iar instanta de recurs s-a pronuntat pentru toata perioada fara sa tina cont de autoritatea de lucru judecat din prima decizie .
Daca formulezi o cerere de revizuire in care sunt invocate motivele mentionate la pct.1, 2 art.322 Codpr.civ dar si pct.7 al aceluiasi articol, ce soliciti: anularea hotararii atacate, schimbarea hotararii ??
Pai se incadreaza din moment ce reclamantul a cerut drepturi salariale din anu 2008 si i s-au acordat din anul 2007 cand lucra la alt angajator . asta cred ca se incadreaza la art.322 alin (2). In plus, in acelasi dosar mai exista o decizie prin care se respinge o parte din solicitarile reclamantului. Prin aceasta decizie cauza a fost trimisa spre rejudecare insa doar pentru jumatate din perioada de timp pt care se cer drepturile; pt cealalta jumatate, instanta de recurs a mentinut hotararea primei instante prin care s-a respins cererea reclamantului; la rejudecare, tribunalul a respins cererea, reclamantul a facut recurs iar instanta de recurs i-a acordat drepturi in plus decat cele care faceau obiectul cererii. Astfel, avem doua hotarari date in aceeasi cauza de aceeasi instanta care sunt potrivnice. asta cred ca se incadreaza la art 322 alin7. Intrebarea e, cu formulez cererea . concret.