avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate ioanaalesia

Activitate ioanaalesia

Se poate intenta actiune in instanta in Romania,impotriva unui cetatean roman care acum detine cetatenie franceza,neavand acum acte de domiciliu valabile in Romania,pentru stabilirea paternitatii copilului nascut in Romania si mama de cetatenie romana?
Va multumesc mult pentru sfaturi!!
Răspuns la discuția numele fetitei
Deci,pentru a fi trecut tatal in certificatul de nastere al fetitei,fara schimbarea numelui de familie (numele de familie ramanand al mamei) este suficienta o declaratie data la notar sau este nevoie de o cerere adresata instantei?
Buna ziua! Spuneti-mi va rog ce pot sa fac daca angajatorul nu mi-a platit concediul prenatal si postnatal,lucrand la acesta o perioada de 1an si 3 luni,pana in momentul nasterii copilului.Concediul a fost platit de catre casa de asigurari si virat in contul firmei,angajatorul refuzand sa mi-l plateasca.Spuneti-mi va rog unde ma pot adresa?? Si ce pot sa fac??
Răspuns la discuția Alocatie
La serviciul asistenta sociala,apartinand primariei lacalitatii in care aveti domiciliul legal in acte.:D
Discuție numele fetitei
buna,ce formalitati trebuie sa urmez pentru a schimba numele fetitei mele nascute acum 5 luni,eu nefiind casatorita inca cu tatal fetite,in momentul nasterii fetitei,tatal nu a fost in tara si prin urmare nu am putut trece in certificatul de nastere al fetitei decat numele meu si in dreptul tatalui fiind o liniuta. Cum poate sa-si recunoasca fetita daca inca nu suntem casatoriti?Si daca se poate ca fetita sa poarte atat numele meu de familie,cat si al tatalui?