Buna seara!
Lucrez la o firma, care lucreaza pentru un proiect la alta firma (subcontractor).
Firma mea a primit preaviz pentru mine de la firma mare.
Firma mea nu m-a concediat pe motiv ca imi gaseste un alt proiect la care sa lucrez la sediul ei, si am semnat o cerere de concediu fara salar pe 1 luna.
Acum firma imi cere ca la finalul concediului, sa imi dau demisia ?
Am contract pe perioada nedeterminata.
Ce pot face ? Ei imi pot da preaviz ? si sa ma concedieze ?
Eu sunt angajat pe functia de programator.Eu incerca o sesizare, desi am primit deja semnat de catre ITM actul aditional. Ei acolo cam dorm, iar seful spune ca imi poate da doar cat vrea el, desi am o facultate.
Se poate ca dupa sa restructureze postul si pana la urma degeaba fac sesizarea ? Sa spuna ca nu are nevoie de programator, si sa ma puna muncitor necalificat ?
Am fost pus sa semnez un act aditional la contractul de munca cu diminuarea salariului la 600. Ce pot sa fac ? ce poate face ITM odata actul semnat eu fiind cu studii superioare ?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot fi obligat la concediu fara plata ?
Sunt cu contract de munca pe perioada nedeterminata. firma a beneficiat pt 1 an de subventie de la stat cf. Legii 76/2002 parca, deoarece m a angajat din somaj.
Stiu ca angajatorul trebuie sa mentine relatiile de munca timp de 3 ani cu mine, iar eu am semnat ca voi ramane in firma 3 ani, altfel platesc salariul pe ultimele 6 luni.
Ce ar trebui sa fac sau sa i propun angajatorului ?
Am depus banii in contul unui amic la o banca, pentru ca el sa i ridice de pe card in Iasi, eu fiind atunci in Suceava la lucru. Mi a dat nr contului sau si i am pus 250 RON. La politie mi a spus ca e abuz de incredere, si se ocupa de caz dupa ce dosarul revine la ei de la tribunal. Am aflat adresa lui exacta din Radauti, a tatalui, el e prin Romania.A spus ca mi i va da, dar nu l mai cred dupa ce a ridicat diploma de la facultate, iar pe mine nu m a sunat.
As dori sa stiu ce as putea face cu chitanta de la banca, avand in vedere ca politia m a indrumat spre instanta ? Eu nu mi permit un avocat fiind o suma mica de recuperat. Ce as putea face ?