avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate daniela r.

Activitate daniela r.

Stimati dn avocati,

Va multumesc ptr opinia dvs.

Intradevar Straniu sa zicem,...in mod normal si legal apararea stim ca nu are dreptul sa se intoarca impotriva clientului sau, asa cum decurge din actiunea fostei aparari.

Din cate stim, un mandat dat avocatului, contine atat drepturi dar si obligatii fata de clientul sau iar confidentialitatea este una importanta ca si consecintele incalcarii ei.Statutul privind profesia de av. arata clar cum stau lucrurile, asa incat ptr ce motiv s-a expus ...Pacat.


Privind" ridicarea corespondentei de la dosar"(depusa in termenul de pronuntare) asa cum am precizat mai sus, vroiam sa intelegem din jurisprudenta, experienta dvs, in calea de atac care ar fi varianta posibila a ridicarii corespondentei, tocmai ptr a nu fi speculata de partea adversa cat nici influentata instanta?



Multumesc.
Cu stima
Multumesc de raspunsuri.

1. Privind grija fata de client sau lipsa ei. Fosta aparare poate fi sanctionata- pe cale separata ptr rea credinta fata de clientul sau dar nu asta era intrebarea, iar cedarea... psihica nu intra in obligatia clientilor.

Privind plata onorariu. Exista cale separata de a clarifica situatia onorariului dintre un client si avocat, daca unul dintre acestia ar fi nemultumiti.

In cazul expus, referitor la plata onorariu, nu era cazul plata a fost facuta integral, inainte de pronuntarea solutiei nefavorabile.


2. Pot fi cenzurate la cererea clientului, de catre instanta inscrisurile depuse fara acordul clientului sau, dupa ce avocatului i s-a retras mandatul in a reprezenta clientul.


Stadiu dosar. inainte de pronuntare solutie de catre prima instanta, dupa depunere concluzii, fostul avocat depune denuntarea contractului cu clientul sau, la care depune si corespondente purtate ulterior intre acesta si clientul sau.
.

Intrebare: Clientului i se admite de catre instanta de judecata retragerea corespondentei respective de la dosar, cenzurarea ei, ptr a nu fi speculata de partea adversa in calea de atac?

Multumesc.

Cu stima,
D.




Care este procedura de esalonare a platii taxei de timbru catre fisc?

In prezent srl este in instanta, ptr recuperarea unui debit restant datorat de o alta soc, iar instanta a acordat plata esalonata a taxei de timbru, insa avand o val mare, dorim sa stim cum putem beneficia de plata esalonata catre ag fiscala.

In acest sens, am verificat si inteles legea spune ca, va trebui sa constituim garantii de valoarea debitului datorat, iar intrebarea noastra este urmatoarea:

1.Daca datoram lunar o suma x dintr-o valoarea mai mare esalonata pe 24 de luni, este suficient daca oferim o garantie de 50% din intreaga valoare?Suntem un srl care si-a achitat dat la zi, fata de fisc deci fara vreun istoric dubios.

In urma cu 2 luni, ne a f trimis o adresa prin care ne anunta ca suntem datori cu suma x, si azi am primit instiintare de poprire conturi.

Noi am raspuns la instiintarea lor, si am cerut esalonarea datoriei, deoarece suntem in instanta in vedere recuperare debit

Insa ne-au raspuns doar faptul ca, nu ne incadram la garantii, acoperitoare ptr val datorata,motiv ptr care vor incepe demararea proced de executarea silita,

Iar acum ne-au anuntat faptul ca, au blocat conturile, care sunt deja inactive de n ani, deoarece v-am mentionat m sus, ne aflam in judecata ptr recuperare debit iar alt activ. nu s-a mai inscris pe soc.


2. Privind raspunderea patrimoniala a adm soc: in situatia intarzierea la plata a taxei si lipsa de lichiditati nu se datoreaza acestuia ci unei soc cu care suntem in litigiu tocmai in vederea recuperarii debitului, poate fiscul ptr a acoperii debitul datorat lor, sa cere urmarirea bunurilor personale ale adm ? Care este procedura in acest sens?

3. VA ROG sa ne ajutati sa intelegem care sunt conditiile in care putem obt o esalonare la plata de la fisc, avand deja dosar de executare, intocmit la sesizarea partii adverse, inainte ca instanta sa trimita la fisc incheierea de sedinta prin care esalona plata taxei.



Multumim, cu stima.

Mitra, in primul rand ar trebui sa ai grija de tine, si apoi vei putea vedea si ce solutii sunt, daca crezi ca asa poti repara ceva, vre-o nedreptate, ce crezi ca ti s-a facut.

La randul meu, am pierdut logodnicul, dar nimeni nu m-a anuntat un timp, fireste aveau un motiv, dar cel mai important lucru este, tu sa nu te pierzi, sa nu te invinovatesti ptr rautatea altora.

Nu poti fi stapan pe sentimentele tale dar pe ale altora, iar tatal tau, nu va fi linistit daca tu te imbolnavesti, dar va fi fericit daca tu si familia veti fi fericiti si veti ramane o famile adevarata.

Tatal tau stie, ca il iubesti si asta e cel mai important, oricum intelegem ca era nefericit, acum fi sigur ca e linistit.

Iar daca au fost rai cu tatal tau, roata se intoarce , intotdeauna!
Dumnezeu , e bun, nu cauta vinovatii, cauta in amintiri ce era frumos din ce ai trait alaturi de tatal tau.

Condoleante, Dani


buna seara,

Prin executor judecatoresc banca, a dispus executarea terenului ipotecat pe care nu l-a mai achitat varul meu..

Licitatia a fost castigata de un licitator(si vecin la terenul in cauza) care a refuzat sa semneze PV de adjudecare,dar nu stim motivul,deoarece debitorul a lipsit de la licitatie.
In urma cu 2 zile debitorul a intrat in posesia actelor de licitatie unde a obs faptul ca, p-v de licitatie imobiliara, din august nu este semnat de licitator 1, si iar adjudecatorul refuza semnarea lui, respectiv licitatorul nr 2 -adjudecatorul terenului.

Ulterior in data de 12.12.2014, debitor teren a primit de la oficiul de cadastru, o incheiere prin care, citez :


In acest act primit de la Oficiul de cadastru citez: admitere cererea cu privire la imobil, cota de 8, 31 % din 224,96( reprezetand 18,70 mp) inscris in care funciara in proprietatea lui y (-debitor )si sa se inscrie provizoriu dreptul de proprietate in CF nr xyz.., pana la prezentarea deciziei de impunere a dovezii achitari impozit si a incheierii executorului in cond art 855 din cod de proc civ, cu titlu de drept de adjudecar n cota devalmasa 1/1 in favoarea lui x-adjudecatar.

Precizare. Terenul are defapt 598 mp. Pe acesta l-a licitat si adjudecat ptr o val de 160.000 lei. Iar in adresa de la OF de cadastru e trecut o cota de 8,31% din 224,96 mp, insemnand 18,70 mp, respectiv 1607/4, reprezentad o cota din intreg terenul.

Va spuneam si faptul ca, In p-v de adjudecare din august licitatorul adjudecatar a refuzat semnarea proces verbal de adjudecare prin care se consemna faptul ca, i se atribuie terenul la valoarea x, si este obligat sa plateasca valoarea licitata pana la data de 3 octombrie 2014, conf art 855 cod.procedura civ art 1( diferenta la garantia depusa ).

Intrebare:

1. In ce situatii se refuza P-V de adjudecare de catre cel care a licitat terenul?
2. Este posibila sa se ceara plata in rate dupa adjudecarea terenului de catre adjudecatar?
3.Si daca i se acorda plata in rate, la oficiul de cadastru, pana la plata integrala va fi trecuta doar o cota din intreg terenul licitat?

4. Nu inteleg de ce scrie , in adresa de la Of de cadastru , in cota devalmasa 1/1, or devalmasia asa cum am verificat ar putea fi legala or la decizia partilor.

5.Si atunci ma intreb, poate banca, sa cedeze si sa vanda, doar o parte din teren? Si asta dupa ce chiar adjudecatarul a licitat defapt intreg terenul?

In concluzie, debitorul care a lipsit are drept de contestatie la Of. reg la cadastru si publicitate imobiliara, iar acest lucru ne gandim sa il facem, doar daca avem vreun temei de drept, insa acum avem doar nedumeriri..

Multumim, cu stima.
Buna ziua,

Daca prin cererea de chem in jud, s au cerut din eroare atat debit principal cat si accesoriu, ptr care instanta deja a admis reducere de taxa, la primul termen se mai pot reduce pretentiile la valoarea debitul principal, ptr care sa platim taxa de timbru, urmand sa marim pretentiile respectiv dobanzile in functie de rezultatul expertizei contabile judiciare?

Intrebarea ar fi daca mai putem micsora pretentiile si ulterior pe parcursul jud. marii catimea lor, ptr a plati o taxa rezon.., ori nu se mai accepta modificarea pretentiilor motiv ptr care ar ramane cea stabilita fara posib de modificare.

multumesc.
Cu stima, dr.

buna ziua,

puteti sa imi estimati un cost ptr ef. unei ex.contabile judiciare, privind calcularea penalitatilor care curg de la data contractelor incheiate de debitor, moment cand se naste oblig de plata a serviciilor prestate de catre creditor.

daca debitorul cere expertiza,el va plati ptr ea?
cu stima,
dr.
.
Răspuns la discuția Subiecte intrare in Barou 2014
Buna ziua,

Tematica care va cuprinde anumite capitole din materia civila,pr civia si penal, pr penal, fata de anul trecut cand erau deja gata, nu s-a stabilit, pana la aceasta data, de ce nu se stie, dar sa speram ca e de bun augur.

Dar avand in vedere ca in 27 martie 2014 UNBR a hot doar faptul ca se va da din NCP, NCPC se asteapta cu interes inainte de examenele din august ...si tematica din care se va da examen.

Pana atunci, ca si atii in situatia asta..,
acoperiti intreaga materie cu succes.
Prezentatii contractul semnat intre dvs si angajator de urgenta si introduceti actiune in instanta.
Daca trec 30 de zile/ 45 de zile de la desfacere contract, in functie de motivele desfacerii CIM nu veti mai putea ataca angajatorul.

Iar in situatia de fata, inteleg ca va tine departe, tocmai ptr a se scurge timpul legal, in care puteti contesta abuzul angajatorului.

ITM-ul intervine in chestiuni ce tin de abuzul angajatorilor, cat sa dea amenzi, dar o reintegrare o va face instanta daca considera ca vi s-a facut o nedreptate, pe care va trebui sa o dovediti cu acte si martori.
Va recomand:

1.Verificati daca la adresa de domiciliu sau pe usa in acest timp, va fost trimis preavizul si decizia de concediere, prin posta sau prin executor judecatoresc.

Daca intre timp ati schimbat domiciliul, sigur angajatorul va trimis actele mentionate mai sus, la adresa veche, si trebuie de urgenta sa acolo cautati.

2.Dar pana angajati de urgenta avocat, si verificati daca sunteti in termen, deci 30/45 de zile va trebui sa scrieti de indata:

Catre angajatorul dvs o scrisoare cu confirmare de primire si nota de inventar, in care ii cereti sa vi se comunice la adresa de domiciliu pe care o treceti CORECT , motivele refuzului pentru care va fost interzis sa va prezentati la locul de munca. ATENTIE; SCRISOARE CU CONF DE PRIMIRE SI NOTA DE INVENTAR, IN CARE TRECETI NUMELE DOCUMENTULUI TRIMIS LA ANGAJATOR, ORI PRIN EXECUTOR COSTA 50 DE RONI, DAR MERITA SA FACETI TOT CAT MAI RAPID SI LEGALL,aspect apreciat de instanta 100%.

3. probe art 341 NCPC: inregistrari audio-video, proba admisa in instanta potrivit NCPC etc, daca nu au fost obtinute prin incalcarea bunelor moravuri.

Am trecut prin o sit similara!

4.Atentie marita la termenul legal de contestare a deciziei de concediere:

Ptr concediere discipinara termenul legal de contestare in instanta este de 30 de zile si ptr concediere ce nu tine de pers angajatului de 45 de zile!!!

"termenul de contestare a sancţiunii disciplinare rămâne 30 de zile calendaristice, conform art. 268 alin. 1 lit. a şi b coroborat cu art. 252 alin. 5 din Codul muncii, aceasta fiind o excepţie de la regula stabilită prin Legea nr. 62/2011 şi aplicându-se în cazul contestării oricărei sancţiuni disciplinare, inclusiv în cazul concedierii" altfel aveti 45 de zile.

'În considerarea faptului că Legea nr. 62/2011 este o normă adoptată ulterior, iar art. 211 lit. a limitează ipotezele prevăzute la art. 268 alin. 1 lit. a din Codul muncii, apreciez că termenul în care decizia de concediere poate fi contestată este de 45 de zile calendaristice, acesta fiind stipulat şi în favoarea salariaţilor' citat [1] Coord. A. Athanasiu, ?Modificările Codului muncii şi ale legii dialogului social?, ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011, p. 190.