avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate *anik*

Activitate *anik*

Buna seara asa dori daca ma poate lamuri si pe mine cineva aici daca sotul poate primi cetatenia romana mai devreme in cazul in care in Siria este razboi ce nu da semne ca se termina si el are permis de sedere temporar aici, acesta fiind al doilea permis primit, pe o durata de 5 ani,primul permis fiind de 1 an de zile si sotul este in Romania din 2011. Care ar fi durata minima dupa care el poate ar putea cere cetatenia Romana sau daca ar putea fi vreun motiv dupa care el ar putea primi cetatenia mai devreme cum ar fi scopuri umanitare sau altceva. V-as multumi foarte mult daca ma puteti lamuri si pe mine. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Rezidenta pentru Cetatean Strain
Multumesc mult pentru ajutor...:)
Buna seara, sper k ma poate lamuri si pe mine cineva....Sotul meu este Sirian si suntem in Romania de 1 an si cateva luni... Anul trecut sotului i s'a eliberat permis de sedere pe un an,pe motiv k nu erau siguri k noi o sa locuim in tara sau si mai mult k nu locuim la adresa specificata in acte.... iar anul asta cand am fost sa depunem actele, deoarece expira permisul iar taraboiul de anul trecut si multi bani keltuiti, cand iam rugat pe cei de acolo sa ii elibereze sotului dreptul de sedere pe o perioada mai indedelungata mi s'a zis k nu se stie deoarece depinde de o anume *persoana*. Vreau sa stiu, oare acum nu sunt obligati sa i se elibereze sotului Dreptul de sedere in Romania pe o perioada mai lunga de 1 an fara sa merg an de an sa ma kinui cu actele....In caz ca o sa elibeeze iar pe un an, pot face vreun RECURS ceva...? Multumesc Anticipat
Buna ziua, numele meu este Ana si recent mi'am cumparata o masina in Italia, pe numele mamei deoarece ea este rezidenta aici si asigurarile auto aici in Italia sunt foarte mari iar in tara sa inscriu masina si acolo costa, ce vreau eu sa stiu este dak se poate face ASIGURARE in Romania Fara sa inmatriculez masina in Tara. Multumesc Anticipat.
Multumesc mult pentru informatie, foarte folositoare cred k asa o sa si fac. O sa imputernicesc pe cineva in tara.
Multumesc mult pentru raspuns. Si noi ne gandeam sa reinoim pasaportul in Italia dar problema este k tot o sa trebuiasca sa mearga in Romania k trebue dusa o copie dupa noul pasaport la Serviciul de Imigrari. :-/
Buna ziua, am si eu o intrebare, sotulu meu este Sirian si are permis de sedere pe un an -membru de familie-in Romania si momentan suntem in Italia deoarece sotul meu vrea sa-si continue studiile in Italia. Ce vreau eu sa stiu ar fi daca sotu isi poate reinoi pasaportul aici in Italia sau este nevoie sa mearga in Romania pentru ca are acolo rezidenta.Multumesc Anticipat
Va mltumesc mult pentru infrmatiile oferite,mi-au fost de mare folos. MA intreb ce ar putea fi la un asemenea interviu, o sa fie ceva gen politist - inculpat sau chiar mai rau :foottap::training:
Mentionez ca in octombrie trebuia sa ne cheme la un interviu si vazand ca nu ma mai suna azi am sunat la Serviciu de imigrari si mi s-a zis ca nu locuim la adresa specificata in actele depuse deoarece ei au venit si nu eram aici( nu era nimeni acasa) iar atunci leam zis k eu aici locuiesc , iar daca nu am fost acasa in momentul in care ei au venit nu inseamna ca nu locuiesc aici...iar pentru asta nu am fost instiintata in nici un fel... ca si cum mi s-ar pune bete in roate. Ma intreb daca eu nu ii sunam ce se intampla cu rezidenta sotului meu???
Da si sunt deja si actele depuse... dar doar pentru ca nu sunt siguri de intentia noastra de a ne stabili pe teritoriul Romaniei ni s-a zis ca o sa ne dea permis de sedere de 1 an. Ma puteti sfatui ce trebuie sa fac sa obtinem Cartea de rezidenta. Multumesc anticipat