avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de rezidenta sau Permis de sedere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de rezidenta sau Permis de sedere

Buna seara,as dori daca ma puteti ajuta intr-o problema.Sunt cu sotul in tara de 1 luna si jumatatea si intentionam sa ne facem un viitor aici in tara sau afara daca este posibil noi fiind tineri, 22 si respectiv 23 ani, iar sotul este Sirian de etnie armeana si suntem casatoriti in Siria de mai bine de 6 luni. Cand am depus actele pentru Cartea de Rezidenta ni s-a zs ca o sa ne dea un permis de sedere de 1 an iar asta ar insemna ca sotul ar putea aplica pentru cetatenie abia dupa 6 ani...Cei de la Serviciul de Imigrari au dreptul sa i acorde sotului permis de sedere si nu Carte de Rezidenta sotului meu in aceasta situatie. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:31, 4 Noiembrie 2011
Ati inregistrat casatoria in Romania?
Sunt casatorita in Siria iar la ambasada Romaniei in Siria am obtinut Certificatul de casatorie romanesc...Deci asta inseamna ca da casatoria imi este inregistrata in Romania.
Teoretic trebuiau sa ii acorde direct cartea de rezidenta. Ati informat ORI ca sunteti casatoriti?
Da si sunt deja si actele depuse... dar doar pentru ca nu sunt siguri de intentia noastra de a ne stabili pe teritoriul Romaniei ni s-a zis ca o sa ne dea permis de sedere de 1 an. Ma puteti sfatui ce trebuie sa fac sa obtinem Cartea de rezidenta. Multumesc anticipat
Mentionez ca in octombrie trebuia sa ne cheme la un interviu si vazand ca nu ma mai suna azi am sunat la Serviciu de imigrari si mi s-a zis ca nu locuim la adresa specificata in actele depuse deoarece ei au venit si nu eram aici( nu era nimeni acasa) iar atunci leam zis k eu aici locuiesc , iar daca nu am fost acasa in momentul in care ei au venit nu inseamna ca nu locuiesc aici...iar pentru asta nu am fost instiintata in nici un fel... ca si cum mi s-ar pune bete in roate. Ma intreb daca eu nu ii sunam ce se intampla cu rezidenta sotului meu???

Alte discuții în legătură

Drept la munca ruxandra1 ruxandra1 buna ziua.as dorii sa intreb,daca sotul meu,cetatean algerian,posesor al unui permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei,are drept legal la munca in ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie ro Viorica_vladimirovna Viorica_vladimirovna Buna ziua, Sunt nascuta in Moldova si de 9 ani sunt pe teritoriul Romaniei ca si student, dintre care 5,5 ani sunt casatorita cu un cetatean roman. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am aplicat pentru permis de ședere, mai precis prelungirea ... Mciuciu32 Mciuciu32 Bună ziua, Am aplicat pentru permis de ședere, mai precis prelungirea șederii pentru soțul meu care este din India, el fiind în România cu viza de ... (vezi toată discuția)