avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de rezidenta sau Permis de sedere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de rezidenta sau Permis de sedere

Buna seara,as dori daca ma puteti ajuta intr-o problema.Sunt cu sotul in tara de 1 luna si jumatatea si intentionam sa ne facem un viitor aici in tara sau afara daca este posibil noi fiind tineri, 22 si respectiv 23 ani, iar sotul este Sirian de etnie armeana si suntem casatoriti in Siria de mai bine de 6 luni. Cand am depus actele pentru Cartea de Rezidenta ni s-a zs ca o sa ne dea un permis de sedere de 1 an iar asta ar insemna ca sotul ar putea aplica pentru cetatenie abia dupa 6 ani...Cei de la Serviciul de Imigrari au dreptul sa i acorde sotului permis de sedere si nu Carte de Rezidenta sotului meu in aceasta situatie. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:31, 4 Noiembrie 2011
In prima faza acesta este termenul pe care se elibereaza cartea de rezidenta: 1 an. Apoi termenul se prelungeste (in general cu cate 2 ani) pana indeplineste conditiile de solicitare a cetateniei romane (daca doreste).

Lucratorii ORI vor mai face o vizita, nu va speriati.
Insa in aceasta perioada este bine ca pana dupa-amiaza macar sotul sa fie in permanenta acasa ca sa va poata anunta sa veniti pentru a va putea intervieva la domiciliu in vederea stabilirii cu certitudine a faptului ca nu ati incheiat o casatorie de convenienta.

Daca nu va vor gasi acasa nici a doua oara, atunci ar i s-ar putea refuza prelungirea dreptului de sedere, respectiv a cartii de rezidenta. De aceea este foarte bine ca ati sunat dvs.

Tineti cont de faptul ca prelungirea permisului se face prin depunerea unei cereri şi a documentelor cerute cu minim 30 zile inainte de expirarea a permisului de şedere anterior si ca atunci din nou puteti fi chemati la interviu sau verificati la domiciliu.

Completare

Cred ca mare parte din informatiile pe care le gasiti la acest link v-ar putea fi de folos:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Va mltumesc mult pentru infrmatiile oferite,mi-au fost de mare folos. MA intreb ce ar putea fi la un asemenea interviu, o sa fie ceva gen politist - inculpat sau chiar mai rau :foottap::training:
In niciun caz :D

Am o prietena casatorita cu un cetatean indian, care acum este in al 3-lea an de rezidenta in Romania. De la ea stiu cum decurg interviurile; scopul nu este sa ii anuleze dreptul de sedere, ci sa verifice daca intr-adevar locuiti impreuna si daca va cunoasteti cat de cat reciproc.

Sunteti intervievati separat si vi se pun cam aceleasi intrebari despre partener, iar daca v-ati casatorit pentru ca va iubiti si nu din alte motive este imposibil sa nu raspundeti la fel, in mare proportie, la acele intrebari.

Sunt admise si ''rateurile'', ca sa zic asa; de exemplu au fost intrebati care este mancarea preferata a celuilalt si amandoi au raspuns gresit. Sau pentru ca amandoi sunt pasionati de lectura, a fost intrebat fiecare despre scriitorul preferat si apoi au intrebat daca stiu unul despre celalalt pe cine prefera, iar prietena mea a gresit (el nu :) ) insa nu a fost nicio problema.

In concluzie, totul o sa fie bine daca locuiti impreuna si v-ati casatorit din dragoste :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la munca ruxandra1 ruxandra1 buna ziua.as dorii sa intreb,daca sotul meu,cetatean algerian,posesor al unui permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei,are drept legal la munca in ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie ro Viorica_vladimirovna Viorica_vladimirovna Buna ziua, Sunt nascuta in Moldova si de 9 ani sunt pe teritoriul Romaniei ca si student, dintre care 5,5 ani sunt casatorita cu un cetatean roman. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am aplicat pentru permis de ședere, mai precis prelungirea ... Mciuciu32 Mciuciu32 Bună ziua, Am aplicat pentru permis de ședere, mai precis prelungirea șederii pentru soțul meu care este din India, el fiind în România cu viza de ... (vezi toată discuția)