multumesc doamna,este ceea ce vroiam,miine merg la politie,poate nu sau uitat la sentinta de divort,pentru ca altfel nu-i dadeau permis sa stea aici nici pana acum nu?
DECI,MAI MERG MIINE IAR LA POLITIE,SA LE ARAT LA POLITIE DIN NOU SENTINTA JUDECATOREASCA DEFINITIVA,POATE NU AU VAZUT-O BN, NICI NU AU ATASAT O COPIE LA DOSARUL FETITEI.
Cand am inceput procesul aveam 18 ani,nu stiam nimic,ma uit acum pe sentinta si vad ca i-am platit si daune tatalui,cu toate ca eu aveam certificat medico legal,ma batea mereu,si incepuse sa dea si in fetita,daca as putea as redeschide procesul,cu mintea mea de acum l-as face praf,a avut doi martori la proces adica fratii lui,cum se poate asa ceva?Nu inteleg ce proces a fost,stiu ca am fost fericita ca sunt divortata si pot sta cu fetita mea.
am terminat cu divortul de 11 ani si am sentinta judecatoresca definitiva si irevocabila,dar tatal ei are drept de vizita o data la luna.
deci nu se poate ca tatal natural sa scrie o hartie prin care sa-mi dea mie deplinatatea drepturilor in privinta minorei,inclisiv schimbarea numelui?
si daca vom merge in tara sa-i schimbam numele,unde mergem,la tribunal,la politie la notar?
poate ne puteti ajuta ,cum sa facem sa pierdem mai putin timp.
schimbarea numelui implica si schimbarea certificatului de nastere?
va las adresa mea de mail,poate vb mai in amanunt:maria.monica38@yahoo.com
Credeti ca as putea sa-i spun sa scrie la notar o hartie pe care sa specifice ca renunta la drepturi si obligatii in legatura cu minora,si ca-mi acorda mie toate obligatiile cu privire la minora?
Si asa renunta si el la copil si fetita nu mai am nevoie de acordul lui pentru a trai linistita cu mami.
Si toata lumea e multumita...
Ai incredere in Dumnezeu,plateste o slujba la o manastire si sa vezi cum se rezolva toata nelinistea ta si a fetitei.Chiar si tribunalul urmeaza tot legile date de Dumnezeu,si se va face dreptate,copii sunt aparati mereu,si eu am probleme cam de acelasi gen tot fetita am,si ma ameninta de cand am divortat pana acum,adica de 11 ani,si nu a putut sa ne faca nimic rau.
In afara de faptul ca el traieste intr-un razboi care e doar in capul lui si care ii consuma lui toata energia,nu se intampla nimic rau,noi ne rugam postim,si totul merge inainte,el nu ne-a afectat cu nimic.
IN AFARA DE AMENINTARI ,NIMIC NU POATE FACE.
Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot.
Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici definitiv,dat fiind ca fetita ar putea beneficia de toate drepturile pe care le are un copil norvegian.(doar alocatia e 150 euro).
Dar,mi-au cerut confirmare scrisa de la tatal natural,ca este de acord ca fetita sa locuiasca in Norvegia cu mine si actualul sot.......
Tatal natural e genul 'Garcea' care nu intelege.Zice ca ne da hartia numai daca merge sotul meu actual in tara sa o treaca pe fetita pe numele lui,cu toate drepturile.Exact ce vrem si noi,doar ca in Norvegia fetita e inregistrata cu numele tatalui natural,si permisul de sedere i se da pe acel nume,cu care e in certificatul de nastere.
Deci ,oricum daca isi schimba fetita numele nu mai are nevoie de tatal ei natural ptr absolut nimic.
Si nu ar trebui sa fiu eu cand ii schimba numele,ca doar nu e masina,sa-i schimbe proprietarul.....:stunned:
imi trebue acum doar o hartie semnata,iar el vrea sa schimbam numele si nu ne putem intelege.
CE POT SA FAC,MERG SA-L BAT ?#-o#-o#-o
putem schimba numele dupa ce se termina cu permisul de sedere.
Va multumesc pentru atentie.
P.S.inchipuitiva ce e in sufletul fetitei,careia tatal natural pe care il iubea cum iubesc fetitele tatii,nu o mai vrea,dar nici nu o lasa sa stea cu mami......:sorry::(:(:(
buna ziua din nou...
parintii mei sunt casatoriti de 32 de ani din care au stat impreuna doar primii13 ani dupa care tata a plecat in ungaria definitiv,are cetatenie acolo are viata separata de a mamei mele mai da cate un telefon o data la un an,doi trei....
mama mea a ramas cu toate raspunderile,m-a crescut pe mine,m-a ajutat sa-mi cresc si fetita, a intretinut apartamentul(trei camere)timp in care tata traia fericit departe de noi,nu ne-a ajutat cu bani decat o data la doi trei ani 2,3 milioane de lei,stiti ce putin e in romania....
mama mea acum are 62 de ani,este f bolnava si nu stie cate drepturi are asupra apartamentului la care este coproprietara cu tata,se teme ca el va baga divort si il va lua.ce sfaturi puteti sa-mi dati sa o pot linisti?
=D>inseamna ca este bn. pentru ca eu am facut procesul de incredintare a minorei spre crestere si ingrijire,si este irevocabila.caci mi-a spus si doamna de la politie cand am facut pasaportul fetitei ca pot iesi cu ea din tara.
va multumesc.:))
acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca aveam atunci 18 ani,si m-am casatorit la 16...in fine acum sunt bine, m-am recasatorit,fetita este super bine si as vreau sa clarific situatia ei si a mea. vreau sa merg in vacanta in alta tara , nu stiu daca o pot lua cu mine si nu pot merge fara ea.
in sentita definitiva tatal are drept de vizita,oricum nu a vizitat-o de 10 ani,noi locuim in norvegia acum,fetita va primi si alocatie de la tara asta in martie anul asta,dar am avut putine probleme la aeroport,ne-a ajutat dumnezeu de ne-a dat voie sa trecem pentru ca eu am numele actualului sot, in sentinta de divort am numele de fata si fetita are numele primlui sot.
va multumesc din suflet pentru timpul dvs.