avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Brunetzel`

Activitate Brunetzel`

Răspuns la discuția Partaj Voluntar
O sa va dau mai multe detalii :
Bunicul meu este in varta de 80 de ani , paralizat si care nu poate sa citeasca un act . Notarul care a facut actul a fost nevoit sa vina acasa la el sa ii citeasca actul pe care urma sa il semneze . Din cauza emotiilor si probabil pentru ca vroia sa se impace cu toti fratii a semnat hartiile acelea . Notarul a venit in jur de ora 10 seara ( ceea ce mi-a ridicat un semn de intrebare ) .
In partajul voluntar nu a fost trecut mostenitorul fratelui decedat . Bunicul meu avea 4 frati , iar in prezent mai sunt doar 2 . Mostenitorii unuia dintre cei morti a participat la acest partaj , fratele lui in viata de asemenea , iar un alt mostenitor ( descendent nu a fost mentionat in acest partaj) .
Vreau sa stiu daca pot face ceva pentru a sparge acest act, in prezent ma aflu in alta tara si pentru asta apelez la dumneavoastra . Am primit niste informatii ca un act de asemenea gen se poate ataca si chiar se poate declara nul . Dar vreau sa stiu in ce conditii ...

Necesit acest raspuns pentru ca daca pot face ceva in sensul asta o sa imi iau concediu anticipat , iar daca nu se poate face mare lucru astept pana cand pot sa iau de drept concediu .
Discuție Partaj Voluntar
Bunicii mei au fost la un notar si au facut un partaj voluntar intre bunicul meu si fratii lui . In acte nu au fost trecute suprafetele asa cum si-a dorit la notar bunicul meu , iar acum vrea sa sparga partajul voluntar . Intrebarea mea este : ¨ E posibil sa se sparga partajul voluntar , si daca da in ce conditii ¨ .
La notar s-au prezentat bunicul , fratele bunicului si mostenitorii altui frate care e decedat . Pe langa cei prezenti , mai exista un mostenitor , fata unuia dintre frati (decedat si el ) .
Problema e ca bunicul meu a renuntat la multe terenuri , eu nu sunt de acord cu asta , si vreau sa stiu daca pot face ceva . M-am gandit ca singurul lucru pe care il pot face e sa o aduc in discutie pe aceasta mostenitoare , care nu a fost chemata la masa succesorala .
Bunicul meu a renuntat pentru ca atunci au fost intelesi , dar dupa ce s-au facut actele , unul dintre frati a inceput sa ameninte si sa se certe cu acesta . Se mandrea ca a luat mult pamant si bunicul meu a cazut de prost , ceva de genul asta ... Stiu ca razbunarea nu e cea mai buna arma , dar mi se pare o nedreptate ...
Buna seara !
Am rugamintea sa imi raspundetzi la intrebarea daca partajul voluntar poate fi contestat , sau daca poate fi atacat , cu urmatoarele precizari :
Partajul a fost facut in urma decesului a strabunicii si a strabunicului , s-a facut intre 4 frati , desi unul dintre ei e mort , iar ca succesor a ramas fata lui care nu a fost chemata la partajul voluntar . Deci partajul voluntar a fost facut cu 3 frati ( dintre care si bunicul meu , inca in viata ) . Cu totii au fost de acord sa mearga la notar si au semnat actele in fatza notarului . Eu nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat pentru ca fata unuia dintre frati nu a fost chemata , si ea din punctul meu de vedere trebuia sa isi dea cu acordul , chiar daca nu vrea nicio bucata din pamant ... Vreau sa stiu daca pot face ceva , sa se sparga aceste acte care , deja au fost intocmite . Va multumesc , o sa revin cu mai multe detalii daca este cazul .
Răspuns la discuția Partaj / Succesiune
Si daca nu ma inteleg cu fratii tot la notarul public trebuie sa fac succesiunea ? Sau atunci lucrurile se complica ?
Cer parerea dumneavoastra pentru a ma lamuri care sunt diferentele dintre cei doi termeni . Ce trebuie sa fac daca vreau sa intru in posesie in urma defunctului aflat pe titlului de proprietate ( presupunand ca sunt mostenitor direct impreuna cu inca 2 frati aflati in viata ) ?
Discuție Despre somaj
Buna ziua ,

Firma la care lucrez isi suspenda activitatea , astfel colegii mei vor intra in somaj . Eu sunt in ultimul an la o facultate la zi . Sunt curios daca eu am acest drept , de a primi somaj .

Multumesc !
Am nevoie din nou de dumneavoastra .
O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz.

Bunicii mei , locuiesc intr`o comuna , iar vecinul de la N-V este fratele lui bunicul , cu acesta are o problema de cativa ani si inca nu s-a facut nimic . Bunicul meu are certificat de handicap , are 3 pareze si abia se mai misca . As vrea sa iau eu toate greutatile si conflictele lui pe umerii mei .
Bunicul meu are titlul de proprietate si mosteneste pamantul din 1959 pe care i l-a dat tatal lui in urma casatoriei cu bunica . S-a inscris cu el in colectiv , dupa care prin 95 sau 1996 i-au eliberat titlul de proprietate .
Vecinul , fratele bunicului , locuieste in casa batraneasca , si stapaneste pamantul care se afla pe titlul de proprietate al tatalui acestuia , adica si strabunicul meu . Nu au facut succesiunea, nici partajul , si de cativa ani a pus cotetzele chiar langa casa bunicului , vaca , calul , porcii sunt langa geamul de la casa , cel care ar trebui sa stea deschis sa aeriseasca camera . Nevasta vecinului , este o persoana care e mereu pusa pe cearta . Bunica mea a fost amenintata in mai multe randuri cu moartea , injurii , si a intrat peste ea in gradina sa o bata . Bunica mea a facut vre-o 3 plangeri la politia rurala de la ea din comuna dar nu s-au luat inca masuri impotriva acestora . Are numerele de inregistrare al plangerilor , putem face ceva cu ele ?
Pe terenul aflat pe titlul de proprietate al strabunicilor , sunt trecuti 3 mostenitori , dintre care unul este si bunicul meu . Au construit vre-o 2 case fara sa isi dea acordul bunicul , au construit bucatarii , si mai multe anexe gospodaresti pe terenul din titlul strabunicului . Din punctul meu de vedere au ocupat abuziv terenul , construind casele . Autorizatia de constructie pentru toate acestea nu stiu cum le-au obtinut atata timp cat titlul nu e pe numele celor care au casa ... Strabunicii mei sunt decedati din 1992 si nu le-a facut nici un act bunicului si fratilor lui , ramanand sa imparta prin partaj si succesiune , in baza titlului .

Bunicii mei sunt terorizati saptamanal de unchiul meu , zicandu`le ca o sa ii ingradeasca si o sa le ia tot pamantul , ca o sa le bage pe geam pasarile sa doarma cu bunicii mei in pat , tot felul de prostii , doar ca sa se certe cu bunicii mei . Acestia sunt foarte suparati si nu stiu ce sa faca , politia , primaria si nici sanepidul nu au facut nimic in atata timp ... Din 2002 pana azi tot in certuri sunt , casele ,bucatariile , anexele si gardurile din beton nu cred ca au autorizatie de constructie , pentru ca le trebuia semnatura titularului de pe titlu de proprietate .
As vrea sa merg la inspectoratul pentru constructii sa le fac o plangere , nu am suficiente dovezi pentru a intra in tribunal ... Nu stiu ce sa fac , pentru asta vreau sa stiu ce parere aveti dvs , cei mai in masura sa imi raspundeti .
Cu multumiri ,
Răspuns la discuția Titlul de proprietate . . .
Am fost la primarie sa fac treburile astea . Le-am spus ca vreau sa il trimit la comisie pentru a corecta titlul . Mi-a raspuns secretarul : " L-am corectat eu ! , E treaba rezolvata " . Apoi am intrat la biroul de cadastru al primariei , si i-am zis ca vreau sa fac o cerere catre primar sa imi trimita titlul la comisie . Acesta de la cadastru a zis ca ce am incercat sa fac sa modific eu titlul si sa il duc asa la cadastru ca sa il intabuleze ? :)) . I-am zis ca e de vina birocratia si sistemul din Romania .
Am facut cererea , am anexat la cerere copie dupa buletinul bunicului si titlul de proprietate , acum urmeaza sa astept pana cand va reveni ... corectat .
Răspuns la discuția Titlul de proprietate . . .
Multumesc frumos pentru raspuns .