prin urmare,din 4 posturi identice,angajatorul poate desfiinta oricare,fara sa tina seama de persoana care il ocupa,comparativ cu celelalte?
sunt sau nu obligati sa tina seama de criteriile sociale??
Contestati decizia de concediere la Tribunalul de domiciliu in 30 de zile de la comunicare.Concedierea trebuie sa fie reala si pentru motive serioase, obiective nu subiective.
ce inseamna reala si serioasa?e de ajuns faptul ca a scazut cifra de afaceri?
eu vad asa problema:avem 4 lacatusi,unul tre sa plece,dar care?va pleca cel care este unic intretinator de familie iar ceilalti nu sunt?
va pleca cel pe care vrea patronul sa-l disponibilizeze,nu e asta disciminare?
in aceasta situatie ce art de lege il protejeaza pe unicul intretinator?
va rog sa-mi raspundeti,va multumesc!
prin urmare salariatul a carui loc de munca se desfiinteaza va fi supus oricarei discriminari?
unde mai este egalitatea de sanse si tratament,dreptul la munca?
are alticineva alta parere?
va multumesc!
stie cineva daca art 81 din ccm la nivel national se aplica si la desfiintare post?
adica angajatorul este dator sa respecte criteriile sociale cand desfiinteaza un post din 4 de acelasi fel?
este vb despre un amic de-al meu care stia faza daspre cauza reala si serioasa insa as dori sa aflu daca in decizia de concediere trebuie sa treaca sau nu acele criterii?adica de ce el si nu xlusescu?
va rog, cine a mai intalnit cazuri asemanatoare,sa-mi raspunda!
daca este asa,atunci ar avea un motiv de nulitate pe forma,nu-i asa?
inca ceva:firma trebuia sa anunte ajofm sau asta se cere numai la concedierile colective?
va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Va rog sa-mi spuneti daca firma poate concedia o singura persoana din 23 de posturi de acelasi fel fara a face o evaluare socio-profesionala?Aceste criterii,daca exista-este obligatoriu sa fie trecute in decizia de concediere pt desfiintare post?
daca da,care este temeiul legal care-i obliga la asta?
dar daca au intervenit elemente noi,gen tratament medical etc..omul nostru va trebui sa deschida un nou proces,daci nu are cum inrecursul angajatorului?
multumesc!