avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate isuca

Activitate isuca

Multumesc mult pentru raspunsuri, insa ceea ce nu inteleg pe deplin, este de ce odata cu incheierea contractului de intretinere, a necesitat inscrierea in cartea funciara a noilor proprietari , respectiv cei care isi asuma obligatia de intretinere si totodata declaratii la primarie in acelasi scop, de a schimba titularii rolului.
Sa inteleg totusi ca intretinutul ramane in continuare proprietar si va figura in continuare cu rol pe numele sau ?
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog mult sa mi spuneti daca este posibil ca la un contract de intretinere cu uzufruct viager, deja existent la aceasta data, sa se poate atasa o clauza in care bunul aflat in discutie, sa ramane pe numele intretinutului pe durata vietii acestuia, urmand ca dupa aceea sa se faca transferul de proprietate.
Multumesc.
Buna seara.Va rog sa ma ajutati ,cu o monografie pentru urmatoarea situatie:
Tin contabilitatea unui bar care are un automat de cafea in custodie.Firma care l-a dat in custodie,il alimenteaza cu cafea,zahar,lapte si emite lunar o factura pe care scrie cate cafele s-au vandut,la pretul stabilit de ei.(aparatul are un contoar unde se vede cate cafele s-au vandut).Practic barul nu investeste nimic decat are avantajul ca poate vinde cafeaua la un pret mai mare.Din punct de vedere al barului cum fac inregistrarea facturii primita de la proprietarul aparatului si daca mai este necesara si alta inregistrare in afara venitului obtinul din vanzarea cafelei.,respectiv
5311=707.
Va multumesc.
Răspuns la discuția MONOGRAFIE BAR
multumesc mult pentru raspuns,dar va rog sa-mi spuneti daca se poate ce articole contabile se fac in cel de al doilea caz (marfuri prelucrate )
Discuție MONOGRAFIE BAR
Va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru bar,in special pentru produsele care se prelucraza (ex.cafea,cocktailuri...etc.) si ce documente se folosesc.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Obiecte de inventar
Multumesc mult pentru raspuns,dar sunt obligata sa le cumpar pe societate,sau ma pot folosi de ele fara sa fie in patrimoniu ?
Buna ziua.Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare :
am o microintreprindere ,care urmeaza sa-si desfasoare activitatea.Ma intereseaza daca sunt obligata ca obiectele de inventar necesare desfasurarii activitatii sa le inregistrez pe firma,avand in vedere ca ele nu influenteaza impozitul pe venit.Ma refer aici la televizoare,mese si alte asemenea obiecte.
Multumesc mult.
Buna seara.Am si eu o intrebare.De curand am facut o reevaluare a trei cladiri ,care nu mai fusesera reevaluate de foarte multi ani.
Doua dintre ele erau in lista de obiecte de inventar pentru ca ramasesera cu val.de inventar foarte mica.Cum ar trebui sa procedez acum? Suplimentez val de inventar la cladirea care este deja inregistrata la mijloacontabile sunt necesare e fixe si transfer cele doua cladiri din lista obiectelor de inventar in cea de mij.fixe ?Mentionez ca val lor dupa reevaluare le incadreaza la mij,fixe.
Ce articole contabile sunt necesare si daca influenteaza cumva si amortizarea.
Multumesc mult .
Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti ce posibilitati legale avem pentru acordarea primelor sau cadourilor de sarbatori,astfel incat sa nu fie impozabile.
O alta intrebare :pot deduce TVA-ul din bonurile de casa in general ?
Multumesc foarte mult !
Buna ziua!Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare!
Am o persoana care lucreaza ca tehnician programator.Recent a venit cu o diploma de studii economice superioare dar continua sa profeseze meseria initiala.Doreste sa se echivaleze diploma de sudii superioare si sa fie incadrat ca inginer.Este posibil acest lucru si daca da conform carui act normativ?
Multumesc anticipat.