avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prime de sarbatori neimpozabile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prime de sarbatori neimpozabile

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti ce posibilitati legale avem pentru acordarea primelor sau cadourilor de sarbatori,astfel incat sa nu fie impozabile.
O alta intrebare :pot deduce TVA-ul din bonurile de casa in general ?
Multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:49, 5 Decembrie 2011
-daca prima se acorda sub forma de bani fiecarui copil minor al salariatului, atunci 150 lei este nivelul maxim si este neimpozabil la slariat si deductibil la firma , limitat la 2% din fond salarii , calcul cumulat de la inceputul anului, la fiecare termen de plata al impozitului pe profit

- daca prima se acorda in bani, unui salariat fara copii minori, este impozabila si se mai aplica si toate contributiile sociale ( practic se include in brut )

- daca prima se acorda sub forma tichetului cadou, este limitat la 150 lei, dar se impoziteaza cu 16% impozit pe salariu, fara contributii sociale insa

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Doar la achizitiile de carburant pe baza de bon fiscal. Altfel, la bon sa aveti si factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare prime paste Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Sub ce forma ar trebui sa dea angajatorul prima angajatilor de Paste.(sa se impoziteze mai putin) Sub forma tichetelor cadou , am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou laracroft4368 laracroft4368 Se pot acorda tichete cadou angajatilor unei societati comerciale , indiferent daca au sau nu copii minori? (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete cadou valih valih Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei privind impozitul pe tichetele cadou. Nu am reusit sa inteleg de nicaieri daca se impoziteaza sau nu tichetele ... (vezi toată discuția)