avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate _adi_

Activitate _adi_

Am o rugaminte daca se poate!
I-mi poate explica cineva, mai pe intelesul oamenilor fara cunostiinte juridice, acest articol de lege/626

Va multumesc

Art. 626 DIN CODUL CIVIL

Nu poate fi destinatiune a proprietarului decit numai cind se va dovedi ca cele doua fonduri acum despartite au fost averea aceluiasi proprietar, si ca printr-insul s-au pus lucrurile in starea din care a rezultat servitutea.




Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990.
A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa)
S-a facut in asa fel schita terenului cumparat de catre actualii proprietari incat sa ia toata fata acestei parcele si restul terenului sa fie infundat ,mentionez faptul ca la vremea vanzarii bunicul era nestiutor de carte, cu un hadicap mental si de vorbire iar un an mai tarziu a decedat, iar in posesia titlului de proprietate am intrat 2006.
M-i se pare aberant ca autoritatile in domeniu (primarie, cadastru ) sa-si dea concursul sa infunde restul terenului cu buna stiinta, dar asta este o alta problema.
Am inteles ca pentru a putea avea acces la restul parcelei trebuie sa ma adresez instantei pentru o servitute de trecere .
Intrebarea mea este daca sunt nevoit sa platesc actualilor proprietari aceasta servitute si cam care ar fi valoarea ei ( 6m x 20m =120mp)
Daca balconul nu este inchis din constructie,iar dumneavoastra nu aveti autorizatie de inchidere a balconului (banuiesc!) cred ca nu puteti face nimic pentru obligarea vecinului la reparatii, ci doar sa-l invitati la o discutie amiabila!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu aceste dari.
Se plateste pentru un pensionar la o conventie civila doar impozitul de 16%?
Răspuns la discuția Radio online
In nici un caz, dar traim in Romania si am inteles ca trebuie licenta pentru asa ceva!!!
Discuție Radio online
Pot asculta radio on line la locul de munca (nu este spatiu public, ci de productie, iar la acest calculator pot asculta 2-3 persoane din 9.
Se pare, din cele relatate pana acum, ca aveti infundata lira de dilatare care de regula este pozitionata la jumatatea lungimii pe verticala a coloanei de distributie a agentului termic.
Răspuns la discuția UZUCAPIUNE
Nu eu fac legatura ci ,din surse foarte credibile, din partea avocatullui lui X ca aparare.
Discuție UZUCAPIUNE
Mama a renuntat la dreptul de mostenire din partea parintilor in favoarea unui frate de-al ei, la fel cum au procedat si restul fratilor, unic mostenitor ramanand acest unchi al meu (13.01.1991). Inainte sa decedeze acest unchi face un contract de v-c cu X, bazat pe succesiunea parintilor (la care ceilanti frati si surori sunt renuntatori) .
In actul de succesiune este precizata ca suprafata de teren 250mp, desi in realitate suprafata de teren este de 6000mp.
Am intrat in posesia actului de vanzare- cumparare de la arhiva notariatului, iar in actul de v-c datat 29.03.1991 se specifica ca suprafata de teren care se vinde este de 1000mp, pe baza unei adeverintei date de primaria locala si ATAT. Nu exista nici un alt act care sa dovedeasca existenta celor 1000mp, cerere sau titlu, decat actul de succesiune.(unde se specifica 250mp)
Precizez ca la primarie nu exista nici o cerere de punere in posesie depusa de acest unchi, sau de retrocedare pe legea 18/1991 deci implicit nu exista titlu de proprietate pentru cei 1000mp.
In momentul in care sau depus cererile de retrocedare din partea tuturor fratilor acestui unchi, unchiul decedase (nu a fost insurat si nu a avut copii, deci mostenitori au ramas fratiisi surorile lui) raspunsul a fost ca suprafata este de doar 5000mp restul de 1000mp nemaifacand obiectul retrocedarii
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca am inceput un proces de nulitate absoluta a actului de v-c poate fi invocat dreptul de uzucapiune de X cu sanse reale de reusita?
Sunt fericitul posesor al hartii trimise prin posta de la intreprinderea la care am lucrat in ultimii 25 de ani prin care mi se comunica ca datorita restructurarii posturilor sunt in preaviz pana la data de ....
In paralel mai am din cand in cand cate o conventie civila pentru diferite lucrari (un fel de mesterul casei) la bloc, cam 700lei brut la doua-trei luni si un contract de colaborare de 4ore la o firma in valoare de 700lei brut.
As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu raspunsul la cateva intrebari:
1.Pot beneficia de ajutor de somaj in conditiile de venit actuale?
2.Daca in perioada urmatoare de 2-3 luni contractul de colaborare se reziliaza ?
3.In perioda de somaj daca inchei o conventie civila pentru o lucrare ce se intampla cu ajutorul de somaj? Il pierd sau ce?
Va multumesc.