Va rog sa ma lamuriti care este procedura in Romania in urmatoarea situatie: Prietenul meu a fost condamnat in Marea Britanie pentru posesie de imagini interzise cu fete minore, si condamnat la o sentinta de 3 ani fara executare. Ca urmare, a fost introdus in Registrul infractorilor sexuali si Protectia Copilului din UK ii interzice sa stea nesupravegheat cu orice persoana minora timp de 5 ani cat va fi in Registru. Ni s-a spus clar ca daca vom avea un copil acolo, nu va avea voie sa locuiasca cu mine si bebelusul in timpul in care e in Registru si are restrictia aia. Intrebarea mea e ce sanse avem sa locuim impreuna aici in Romania si sa avem o familie ? Cei de la Protectia Copilului din Marea Britanie vor anunta automat Protectia Copilului de aici? Mentionez ca el regreta foarte mult greseala asta care i-a distrus viata si ar face orice sa putem fi impreuna ca o familie. Va multumesc pentru orice fel de lamurire!
Va rog sa ma lamuriti care este procedura in Romania in urmatoarea situatie: Prietenul meu a fost condamnat in Marea Britanie pentru posesie de imagini interzise cu fete minore, si condamnat la o sentinta de 3 ani fara executare. Ca urmare, a fost introdus in Registrul infractorilor sexuali si Protectia Copilului din UK ii interzice sa stea nesupravegheat cu orice persoana minora timp de 5 ani cat va fi in Registru. Ni s-a spus clar ca daca vom avea un copil acolo, nu va avea voie sa locuiasca cu mine si bebelusul in timpul in care e in Registru si are restrictia aia. Intrebarea mea e ce sanse avem sa locuim impreuna aici in Romania si sa avem o familie ? Cei de la Protectia Copilului din Marea Britanie vor anunta automat Protectia Copilului de aici? Mentionez ca el regreta foarte mult greseala asta care i-a distrus viata si ar face orice sa putem fi impreuna ca o familie. Va multumesc pentru orice fel de lamurire!
Prietenul meu o sa-si depuna actele pentru primirea cetateniei maghiare, pentru a putea pleca in Canada la lucru fara sa aiba nevoie de viza. In cazul in care ne casatorim, eu pot merge cu el? Pot beneficia de dobandirea cetateniei maghiare prin casatorie?Sunt romanca.
Cumparatorul pierde avansul daca vanzarea nu are loc din cauza sa. Dar achizitionarea casei nu s-a efectuat din cauza refuzului bancii, nu al nostru sau al vanzatorilor. Si atunci?
Anul trecut am vrut sa cumparam o casa prin programul PRIMA CASA la BRD. Am urmat toti pasii indicati de banca, am dat un avans prevazut in antecontract, si la cateva zile, banca ne-a respins dosarul. Am pierdut avansul dat, proprietarii casei nu vor sa ni-l restituie, desi targul s-a stricat din cauza refuzului bancii (dupa ce banca a dispus acordarea avansului prin antecontract semnat de ambele parti). Ce putem face noi, fostii cumparatori ai casei? Exista vreo sansa sa castigam in instanta avansul dat?
Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal fiindca in timpul in care au fost impreuna au locuit in Italia, si ea a ramas acolo. Daca divortau, ea pierdea dreptul de sedere acolo.
Divortul s-a terminat in 30 martie, prin acordul sotilor. Ea a facut o procura pt avocat si nu a mai trebuit sa vina in tara. Problema e ca ea si-a pastrat numele dobandit dupa casatorie, asta fiind singura cale prin care a fost de acord cu divortul. As vrea sa stiu daca numele lui, care apare pe cartea ei de rezidenta, ii garanteaza in continuare ei accesul liber si legal in UE, chiar daca e divortata de el. El a trebuit sa-i promita ca nu o sa anunte nicaieri ca au divortat, ca ea sa se bucure in continuare de privilegiile pentru care s-a casatorit cu el. Ea are cetatenie rusa si a fost ani de zile ilegala in Italia, pana s-a casatorit cu el, roman.
Divortul s-a terminat in 30 martie, prin acordul sotilor. Ea a facut o procura pt avocat si nu a mai trebuit sa vina in tara. Problema e ca ea si-a pastrat numele dobandit dupa casatorie, asta fiind singura cale prin care a fost de acord cu divortul. As vrea sa stiu daca numele lui, care apare pe cartea ei de rezidenta, ii garanteaza in continuare ei accesul liber si legal in UE, chiar daca e divortata de el. El a trebuit sa-i promita ca nu o sa anunte nicaieri ca au divortat, ca ea sa se bucure in continuare de privilegiile pentru care s-a casatorit cu el. Ea are cetatenie rusa si a fost ani de zile ilegala in Italia, pana s-a casatorit cu el, roman.
Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal fiindca in timpul in care au fost impreuna au locuit in Italia, si ea a ramas acolo. Daca divortau, ea pierdea dreptul de sedere acolo. Acum el vrea sa cumpere un apartament prin credit bancar, si sa divorteze de ea inainte. Daca nu divorteaza inainte sa ia imprumutul, apartamentul va constitui bun comun? Pana acum nu au bunuri comune, si nu exista nici o posibilitate de impacare. Nu au avut copii. Ea trebuie sa vina in tara pentru divort? Si in cazul in care ea nu e de acord pana la urma cu divortul, ce se intampla? Cat dureaza? Ce se poate face?