avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Activitate cristinadinu

Activitate cristinadinu

Răspuns la discuția Respectare termen garanție
Da , mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Respectare termen garanție
Bună ziua , tot nu sunt lămurită , dacă numărarea celor 15 zile se face așa cum ați menționat dumneavoastră mai este corect termenul specificat pe certificatul de garanție de 15 zile din momentul sesizării?
Răspuns la discuția Respectare termen garanție
Mulțumesc pentru răspuns.
Răspuns la discuția Respectare termen garanție
Bună ziua, că urmare a celor menționate mai sus aș dori să știu dacă termenul legal de reparatii este 30.07-13.08.2018 sau 31.01-14.08.2018. mulțumesc
Răspuns la discuția Respectare termen garanție
Mașina de spălat Bosch s-a defectat și am anunțat defecțiunea în data de 30.07. Firma alocată pentru efectuarea reparației a considerat să vina în data de 14.08 pentru a schimba piesa defecta , moment în care am refuzat efectuarea reparatiei considerand termenul depășit și am solicitat schimbarea totala a mașinii de spălat.Firma de service calculează cele 15 zile din data de 31.07.Mentionez că mașina a fost cumpărată în 09.05.2018 . Firma de service chiar îmi comunică că a primit piesa de schimb în data de 09.08., dar m-au contactat doar în data de 14.08.
In consecință am solicitat către firma Bosch schimbarea produsul, dar primesc răspunsul de la firma care asigura service-ul și care considera că s-a încadrat în termenul legal, deși recunoaște că sesizarea s-a făcut în data de 30.07, dar calculeaza cele 15 zile din 31.07 și nu vede nici o problema in nerespectarea termenului și se oferă să îmi prelungească garanția cu încă 6 luni.
Am o sesizare depusă în data de 30.07.2018 pentru o defecțiune la o mașină de spălat Bosch.Firma care asigura service-ul îmi spune că cele 15 zile calendaristice prevăzute în certificatul de garanție se încheie în data de 14.08.2018. termenul este corect?

Reprezentantul societatii de salubritate spune ca debitul este din perioada 2009-2013 , iar din 2014 sa incheiem un nou contract (cel din 2009 are perioada nedeterminata).Contractul este pentru 2 persoane avand tariful de 9lei/pers/luna , dar conform "reducerii"se va merge pe 1 persoana.Singurele acte de pana acum este contractul . Facturi nu au fost emise , iar in baza lor de date din 2014 apar cu 0lei de plata si nici ca restanta nu sunt inregistrata la punctul de lucru unde am fost.Reprezentantul societatii care mi-a propus "intelegerea"nu este acelasi angajat cu cel de la punctul de lucru . Ce sa mai inteleg?
buna ziua ,
Am un contract de salubritate din anul 2009.Pana in prezent nu s-a achitat nimic la acest contract. Facturi nu au fost trimise si nici prestarea de servicii nu s-a efectuat regulat.De curand am primit o notificare de plata in valoare de 1124 ron , si o fisa de client in care nu se specifica ablosut nimic .Contactand serviciul de salubritate pentru a primi unele lamuriri , mi s-a spus ca se poate face un discount , sa platesc doar 300 lei si sa incheiem un nou contract pentru anul in curs.Mentionez ca locuiesc la curte , tarifele nu le cunosc , nu sunt comunicate de catre nimeni , nu exista confirmari ca s-a ridicat gunoiul de la aceasta adresa , mai mult din anul 2012 nu s-a mai prestat nici un fel de serviciu pana in prezent. Bineinteles ca in notificare spune ca daca nu voi achita suma de 1124 lei se va merge in instanta.
Se poate face un astfel de discount cum mi-au propus angajatii firmei de salubritate sau este de preferat sa se ajunga in instanta(asa cum v-am spus ei nu au emis pana in prezent nici o factura cu toate ca , conform contractului trebuiau sa se emita lunar).Astept lamuriri si sfaturi.Va multumesc
firma x incheie anumite contracte pentru firma y.
firma x incheie un acord verbal cu angajatii ca vor primi o suma pentru fiecare contract incheiat , bine inteles in afara orelor de program . termenul a fost de 2 luni . au trecut sase luni de atunci , firma y a platit integral contractele catre firma x , dar firma x nu a platit catre angajati decat o parte din contracte .
cum putem recupera restul banilor din contracte?(contractele pentru firma y sunt semnate in clar de catre cel care le-a intocmit)
daca contractul individual de munca prevede un anumit numar de zile de concediu de odihna , acestea pot fi reduse?