avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Activitate alinu31

Activitate alinu31

pentru obtinerea unei autorizatii taxi,am nevoie de domiciliu stabil sau e suficienta viza de flotant in orasul respectiv ? firma pe care o am are sediul in alt oras,daca vreau sa obtin autorizatia taxii pe firma respectiva firma ar trebui sa fie cu sediul in orasul respectiv ? astept raspunsuri,multumesc anticipat...
Răspuns la discuția munca la negru
pneagu a scris:

La ITM puteti verifica daca este sau nu inregistrat contractul. Faptul ca se afla la contabila nu inseamna ca nu a fost inregistrat. Daca deveniti PFA de ce trebuie sa colaborati cu el?

vrea sa devin pfa ,sa colaborez cu el si sa imi platesc singur taxele la stat,asta era ideea...
Daca devin pfa ar trebui sa colaborez cu el findca nu mai exista alta firma in oras.
la ultima sedinta a zis ori va facetzi PFA ori va dau afara,ceva de genul asta..
Răspuns la discuția munca la negru
pneagu a scris:

Adresati o sesizare ITM. Sincer vorbind un a trecut cu acordul d.voastra. O hot.judecatoreasca il va putea obliga sa plateasca la bugete dar va va obliga sa platiti si d.voastra, atat la bugete cat si impozitul pe venit.

la un momentdat am semnat un contract dar il tine la contabila cred,nu la depus,iar acum mai nou vrea sa imi fac pfa si sa devin colaborator,nu sunt singurul mai sunt si alti colegi in situatia mea...
Discuție munca la negru
lucrez de un an la o firma de taxi iar patronul imi promite ca imi face contract si nu mi-a facut pina acum,as dori sa il dau in judecata ,sau sa iau ceva masuri pentru a imi plati cartea de munca pe aceasta perioada,astept sfaturi de la voi....
Discuție LICENTZA TAXI
am gasit sa cumpar de la cineva o autorizatie taxi,persoana respectiva are pfa,pot folosii autorizatia ? sau nu se poate ? va rog sa ma ajutati cu raspunsuri...
am gasit sa cumpar de la cineva o autorizatie taxi,persoana respectiva are pfa,pot folosii autorizatia ? sau nu se poate ? va rog sa ma ajutati cu raspunsuri...
Răspuns la discuția am pierdut casa
Multumesc mult ptr raspuns,am inteles ce am de facut....
Discuție am pierdut casa
tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara la acel moment,in contractul de vanzare cumparare si-a rezervat un drept de uzufruct viager,mentionez ca tata la acel moment era intr-o stare critica de sanatate fiind consumator zilnic de alcool,a fost internat de catre varul meu in spital si a fost diacnosticat (pancreatita cronica),auzind cele intimplate m-am intors repede in tara si printr-o procura speciala de la tatal meu l-am actionat in instanta pe varul meu,spunind-ui ca ii dau cei 10 000 euro sa anuleze actul vc,a trecut un an si ma judec in continuare cu el,au fost audiati martorii,etc...avocatul mi-a dat cava sanse dar nu stiu ce sa mai cred,a spus ca singura sansa este pretul incorect,sau sa putem dovedi ca la momentul acela nu era in toate facultatile mintale ..ce parere aveti ,astept sfaturi cit mai multe de la voi ....sunt disperat
Răspuns la discuția am ramas fara casa ...
ioana_cristea a scris:

nu la asta ma refeream, ci la evaluarea facuta imobiluluide catre notar in vederea taxarii.

nu scrie nimic altceva,asta e tot,in incheierea de autentificare scrie :
S-a perceput impozit 1362 lei cu bon fiscal
S-a taxat cu 100 lei ptr inscrierea in cartea funciara
S-a perceput onorariul de 1142 lei(182 lei tva) cu bon fiscal
Dar nu cred ca la asta va refereatzi,cu siguranta nu mai scrie nimic in CV.
Ce se intimpla daca nu e trecut nimic de genul..?
Răspuns la discuția am ramas fara casa ...
ioana_cristea a scris:

bun aseara!
la cat a fost evaluat in vederae taxarii actul de vanzare cumparare.
trebuie sa scrie pe undeva prin act.
vedeti in incheierea de autentificare.

In vederea stabilirii taxelor notariale suma de 10000 euro,se echivaleaza la suma de 36.949 lei la cursul oficial de schimb comunicat de bnr astazi 08 aprilie 2008 (1 euro= 3,6949).
la ultima infatisare dupa audierea martorilor,judecatorul a vrut sa incheie procesul sau sa il trimita spre solutionare (nu stiu cum sa ma exprim)iar avocatul meu a spus ca dupa calculele facute de dansul jumatate din terenul casei la acea vreme valora de trei ori mai putin de acest pret (10000 euro) si atunci judecatorul a acceptat cererea de evaluare a casei,si trebuie sa platesc acea taxa de timbru in valoare de circa 2000 ron.