Buna dimineata.
Cum este posibil ca având HCL de dezmembrarea a unui imobil ( teren ) pe care exista o construcție personala (fara acte- conform Ocpi) ,după toate cheltuiele si eforturile noastre imense , Primaria desi sesizata (la Serv.Patrimoniu,Cadastru, Arhitect sef,Dur Tehnica) sa nu tina seama de documente si sa demareze proceduri pentru întocmirea proiectului de construire Sens Giratoriu, prin demolarea Construcției?
Va rog insistent, sa ma ajutati cu îndrumări de specialitate.Multumesc
Orice parere sau sugestie ne-ar fi de ajutor.
Astept in continuare ajutorul dvs.
Buna seara.Sunt nepoata prin alianta a unei bunicute dintr-o comuna aflata in alt judet decat cel in care locuiesc, mai exact sunt casatorita cu nepotul ei , din partea mamei.
Bunicuta noastra locuieste intr-o casuta modesta , pentru care plateste impozit si taxe la stat din 1968.
Casa si terenul aferent casei, dar si un alt teren de cca 5ha au apartinut unei doamne care a trait in concubinaj cu un demnitar comunist cunoscut in "epoca Ceausescu".Aceasta doamna pe care o vom numi M.M. ii lasa in 1968 , prin "viu Grai " ( cum se obisnuia pe atunci ) , casa , terenul aferent casei cu imprejurimile sale si un alt teren agricol de 5 ha Bunicului N , sa locuiasca, sa aiba grija de ea, sa traiasca acolo., ea retragandu-se la Bucuresti unde profesa meseria de medic.
Precizez ca tatal bunicului N (adica strabunicul) impreuna cu tatal doamnei M.M. erau verisori.
Alta precizare foarte importanta Bunica nu stie sa citeasca si nici sa scrie , ea semnandu-se in actele oficiale prin amprentarea degetului.(incredibil)
Din 1968 si pana in decembrie 2000 (cand a decedat)s-au platit impozite pe numele Bunicului N asupra casei si terenului.( dupa cum spune bunica , dar personal nu am intrat in posesia lor pt a le studia si a vedea ce sunt).Din 2000 pana in prezent bunica plateste in continuare aceste taxe , si spune ca sunt pe numele ei.(dar iarasi precizez ca nu am apucat sa le vad ).
Problema cea mare este ca in 1999 s-a emis titlu de proprietate pe numele doamnei M.M. ce locuieste si profeseaza in Bucuresti.Bunica spune ca in urma cu 2-3 ani ea a decedat, si ca nu a facut nici o hartie cu aceasta doamna M.M. privitoare la casa si terenuri, ca " doar toata lumea stia ca sunt ale mele" (ale bunicii) , ca a avut date parti si in arenda unor oameni din acele locuri, ca are martori, ca sigur cei de la Primarie au facut niste falsuri.Mai spune dansa ca detine chitanta pe care a platit-o atunci cand a ridicat titlul de proprietate de la Judet( dar iarasi nu am vazut inca nimic).Precizez ca doamna MM nu are mostenitori.
Imi cere de abia acum ajutorul care nu stiu exact cum sa fac sa -i fie bine acum la batranete.
Am luat legatura cu un expert cadastral din respectivul judet care m-a sfatuit sa solicit de la Primarie :
1.Certificat de atestare fiscala
2.Adeverinta de la Registrul agricol local
Am studiat cateva discutii pe forum-urile de aici si am vazut ca poate ar fi necesar sa solicit si un "istoric de rol fiscal " pentru a vedea toti proprietarii anteriori si in ce baza au detinut casa si terenurile.
Voi intocmi aceste cereri dar ar trebui sa le completez sau sa fac trimitere la diferite articole din legi pe care se intemeiaza si pe care nu le stapanesc .Apoi ma voi lovi de alta problema : toate vor fi facute cu numele ei . Eu sunt in alt judet ,am doi copilasi micuti, ea nu stie sa citeasca , si poate o vor pacali cei de la Primarie ( intr-un fel sau altul)
Va rog sa-mi precizati detaliat daca :
1.Am avea vreo sansa sa schimbam titlul de proprietate si pe ce baza legala ( temeiul legal daca exista , sau poate deschiderea vreunui proces)?
2.Care ar fi etapele de urmat in vederea inscrierii in Cf a casutei si terenurilor pe numele bunicii
3.In cazul nostru se aplica OUG 64/2010?
Cu consideratie,M
Buna seara.Sunt nepoata prin alianta a unei bunicute dintr-o comuna aflata in alt judet decat cel in care locuiesc, mai exact sunt casatorita cu nepotul ei , din partea mamei.
Bunicuta noastra locuieste intr-o casuta modesta , pentru care plateste impozit si taxe la stat din 1968.
Casa si terenul aferent casei, dar si un alt teren de cca 5ha au apartinut unei doamne care a trait in concubinaj cu un demnitar comunist cunoscut in "epoca Ceausescu".Aceasta doamna pe care o vom numi M.M. ii lasa in 1968 , prin "viu Grai " ( cum se obisnuia pe atunci ) , casa , terenul aferent casei cu imprejurimile sale si un alt teren agricol de 5 ha Bunicului N , sa locuiasca, sa aiba grija de ea, sa traiasca acolo., ea retragandu-se la Bucuresti unde profesa meseria de doctor.
Precizez ca tatal bunicului N (adica strabunicul) cu tatal doamnei M.M. erau verisori.
Alta precizare foarte importanta Bunica nu stie sa citeasca si nici sa scrie , ea semnandu-se in actele oficiale prin amprentarea degetului.(incredibil)
Din 1968 si pana in decembrie 2000 (cand a decedat)s-au platit impozite pe numele Bunicului N asupra casei si terenului.( dupa cum spune bunica , dar personal nu am intrat in posesia lor pt a le studia si a vedea ce sunt).Din 2000 pana in prezent bunica plateste in continuare aceste taxe , si spune ca sunt pe numele ei.(dar iarasi precizez ca nu am apucat sa le vad ).
Problema cea mare este ca in 1999 s-a emis titlu de proprietate pe numele doamnei M.M. ce locuieste si profeseaza in Bucuresti.Bunica spune ca acum 2-3 ani ea a decedat, si ca nu a facut nici o hartie cu aceasta doamna M.M. privitoare la casa si terenuri, ca " doar toata lumea stia ca sunt ale mele" (ale bunicii) , ca a avut date parti si in arenda unor oameni din acele locuri, ca are martori, ca sigur cei de la Primarie au facut niste falsuri.mai spune dansa ca detine chitanta pe care a platit-o atunci cand a ridicat titlul de proprietate de la Judet( dar iarasi nu am vazut inca nimic).Precizez ca doamna MM nu are mostenitori.
Imi cere de abia acum ajutorul care nu stiu exact cum sa fac sa -i fie bine acum la batranete.
Am luat legatura cu un expert cadastral din respectivul judet care m-a sfatuit sa solicit de la Primarie :
1.Certificat de atestare fiscala
2.Adeverinta de la Registrul agricol local
Am studiat cateva discutii pe forum-urile de aici si am vazut ca poate ar fi necesar sa solicit si un "istoric de rol fiscal " pentru a vedea toti proprietarii anteriori si in ce baza au detinut casa si terenurile.
Voi intocmi aceste cereri dar ma voi lovi de alta problema : toate vor fi facute cu numele ei . eu sunt in alt judet ,am doi copilasi micuti, ea nu stie sa citeasca , si poate o vor pacali cei de la Primarie ( intr-un fel sau altul)
Va rog sa-mi precizati detaliat daca :
1.Am avea vreo sansa sa schimbam titlul de prprietate si pe ce baza legala ( temeiul legal daca exista , sau poate deschiderea vreunui proces)?
2.Care ar fi etapele de urmat in vederea inscrierii in Cf a casutei si terenurilor pe numele bunicii
Cu consideratie,M
Va multumim .Am inteles , deci nu se poate ca formatorul sa fie chiar administratorul.Trebuie sa gasim altceva!
Cu consideratie,
M
Si daca societatea nu are nici un anajat mai vechi? Aceasta si-a inceput activitatea in iulie 2011!Ce se poate face in acest caz? Poate fi formator administratorul?
Cu consideratie,
M
Va multumesc tuturor! Dar aceasta formare profesionala se refera la frecventarea unor cursuri de specialitate tinute neaparat de catre profesori (persoane )de specialitate sau pot fi predate de catre administratorul firmei?
Nu avem posibilitatea de a cheltui alte sume de bani cu pregatirea acestor posibili salariati prin apelarea la alte persoane abilitate.Suntem mici, nu cine stie ce firma mare.
Este vorba mai mult de dobandirea unor deprinderi si abilitati practice, prin impartasirea unor tehnici de lucru si alte cunostinte din domeniu!
Deci facem acte aditionale cu clauza de formare profesionala, dar formarea o poate face administratorul? Sau ce ar fi mai bine in cazul nostru?
Va rugam mult explicati-ne punctual la intrebarile precedente, pt a putea intelege corect.
Cu consideratie
M
Buna ziua.Suntem o mica societate com care desfasoara activ de producere si comercializare a covrigilor avand momentan 3 angajati )desi este nevoie de 4 ang).In ultimele luni din februarie pana acum am avut parte de multi angajati carora li s-au intocmit cim care au stat cca 1luna sau 2 luni(sau poate mai putin) pana au invatat tehnica de modelare a covrigilor ,dupa care au plecat la alte covriarii.Suntem f dezamagiti mai ales ca s-a pierdut mult timp cu pregatirea lor, s-a gresit de cateva ori reteta si am fost nevoiti sa aruncam aluatul si alte cateva mici pagube care insa adunate ne tot costa.
Intrebare : Avem dreptul de a intocmi contractul de adaptare profesionala pe langa Cim?Sau ce alt contract sau act aditional la Cim care sa cuprinda clauza de formare profesionala credeti ca ni s-ar potivi?Formator ar putea fi administratorul (sotul meu) intrucat nici un angajat nu are o vechime mai mare de 2ani(conform Codului Muncii?Perioada de formare(adaptare profesionala) poate de fi de 1luna , cu respectarea intocmirii separate a unei tematici de curs (teoretic si practic) si cu obligativitatea neparasirii firmei de catre angajat timp de 1 an? La sfarsitul cursului trebuie sa eliberam vreo diploma sau alt act care sa ateste dobandirea unor deprinderi,abilitati,capacitati?( nu facem parte din cei autorizati de MEC, MM, etc care ar putea elibera asemenea act, dar ce trebuie sa facem pt a fi Ok?)
Am dori sa stim cum putem sa-i pastram pe acei salariati pe care ii pregatim pe "nervii nostri" , pe rabdarea noastra , pe cheltuiala noastra, pentru ca am obosit sa tot pregatim fara sa beneficiem de roadele efortului nostru in mod legal"
Daca se poate sa ne ajutati cu vreun sfat, v-am fi recunoscatori!
P.S. Am studiat cat s-a putut Art 188-art 204 Codul Muncii dar nu suntem juristi si am dori sa fim in regula.
Cu consideratie,
M
Cu respect , garantia trebuie sa existe pentru absolut orice lucru , componente ale unui alt lucru care se pot constitui intr-un intreg.Va dati seama ca nu am avut cum sa transportam noi de la IASI masa cuptor ,instalatie electrica cuptor,motor cuptor ,etc., deci trebuia sa avem si proces verbal.Doar pe baza acestora se poate merge mai departe asa stim noi( speram sa nu Gresim).
Cred ca se lungeste discutia si se scapa aspectele pentru care am apelat la acest forum.
Stim ca cei din Garda financiara se pun in miscare , vom merge mai departe cu ceea ce stim noi.
Cu consideratie,
M