avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate Alina_Bog

Activitate Alina_Bog

Buna ziua!

am incheiat un contract de leasing in urma cu 2 ani, contract ce este inca in derulare. Odata cu modificarea cotei TVA, ma intreb daca firma de leasing va emite facturile utilizand aceasta cota de 24%...dupa parerea mea o astfel de masura din partea lor nu ar fi legala, deoarece contractul contine un scadentar, in elaborarea caruia a fost utilizata cota de 19%. Cata vreme nu am incheiat un act aditional pentru a modifica acest aspect privind cota TVA, cred ca ei nu au dreptul de a factura cu 24%.

Ce parare aveti?
Răspuns la discuția exceptie de neconstitutionalitate
va multumesc mult! o parte din deciziile indicate le gasisem si eu. multumesc inca o data!
Răspuns la discuția exceptie de neconstitutionalitate
am in vedere art. 136 din Codul de procedura fiscala...nu e corect sa existe o identitaet intre creditor si organul de executare silita, iar executarea silita sa se desfasoare fara incuviintarea instantei.
Buna ziua! As avea o nelamurire: in cazul creantelor bugetare, executarea silita se desfasoara fara o prealabila incuviintare a instantelor de judecata. Aveti idee daca a fost ridicata o exceptie de neconstitutionalitate bazata pe faptul ca este incalcat dreptul debitorului la un proces echitabil avand in vedere lipsa interventiei instantelor de judecata care sa incuviinteze executarea silita.
Stiu de Decizia nr. 458/31 martie 2009...dar eram curioasa daca lucrurile au evoluat...

Multumesc anticipat pentru ajutor!
instanta a motivat astfel si da, am prezentat acte care sa dovedeasca cine e proprietarul masinii....contractul ,certificatul de inmatriculare, etc...
autoturismul a fost indisponibilizat in urma unei actiuni desfasurate de DIICOT, iar cu aceeasi ocazie a fost arestat si asa-zisul utilizator; aparent masina ar fi fost folosita la savarsirea faptelor...instanta apreciind ca este abia la inceputul cercetarii judecatoresti a considerat necesar sa respinga contestatia impotriva masurii sechestrului aplicat autoturismului.

totodata, s-a argumentat ca masina a fost indisponibilizata in vederea recuperarii prejudiciului si banuindu-se ca a servit la savarsirea infractiunii...
din pacate am mentionat deja acest aspect, dar nu a avut priza la public...:(
Utilizatorul dintr-un contract de leasing a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de initiere/constituire de grup infractional si odata cu aceasta a fost dispusa si masura sechestrului asigurator asupra autoturismului care face obiectul contractului de leasing.
societatea de leasing a formulat contestatie conform art 168 CPP, dar a fost respinsa ca prematur introdusa, instanta considerand ca o solutie contrara ar putea duce la impiedicarea aflarii adevarului, dat fiind faptul ca procesul penal continua in fata instantei de judecata, cat si in fata org. de urmarire penala.

In eventualitatea in care s-ar formula recurs, ce argumente ar putea fi valorificate?
Salutare!
As avea nevoie de cateva indrumari, speta e urmatoarea:
Sunt creditor care are de recuperat o anumita suma de la o persoana fizica ce a decedat. Ulterior am adresat o serie de solicitari Camerei Notarilor Publici pentru a vedea daca s-a dezbatut succesiunea acestuia, dar pana acum, raspunsul a fost negativ. Care ar fi urmatorul pas? In eventualitatea in care as vrea sa aflu ce bunuri detine, carei autoritati trebuie sa ma adresez? Nefiind dezbatuta succesiunea, executarea silita a debitorului este blocata...