buna ziua,
sunt matusa din partea mamei a minorului de 11 ani. vreau sa merg cu minorul inafara ue, respectiv in turcia, minorul are pasaport individual dr parintii sunt despartiti,custodia a revenit mamei prin hotararea de divort.tatal cu care nu se afla in relatii foarte bune se alfa in italia pe perioada nedeterminata.intrebarea este pentru a iesi din romania doar eu si minorul imi trebuie neaparat imputernicirea si de la tata sau imi este suficient cea de la mama( ea avand custodia ) si cazierul judiciar , eventual documentul care atesta cui ii este dat custodia?
va multumesc anticipat pt raspunsuri
cim poate fi acelasi ca pt oricare angajat trecandu-se comisionul in procent la alte adaosuri.in carnetu de munca se inregistreaza salariul fix, comisionul fiind o suma variabila nu se inscrie in carnetul de munca
perioada minima nu este specificata. la itm mi-au primit cim pe perioada determinata si pentru o luna fara nici o problema.privind celelalte aspecte subscriu celui anterior
in cazul in care o persoana, cetatean strain, cu permis de munca eliberat de mmssf se angajeaza la un angajator roman cine pastreaza permisul de munca? angajatul, angajatorul sau se depune la itm.
multumesc pt raspunsuri
in cazul in care mama nu beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului pana la 2 ani si tatal indeplineste conditiile pt. a primi el aceasta indemnizatie, unde trebuie depus dosarul si de unde primeste aceasta indemnizatie? este posibil sa nu ia banii prin firma? ce se intampla in cazul in care firma nu mai desf. nici o activitate?
buna ziua,
locuiesc in chirie fara contract intr-o casa a carui proprietar este batran si nu are copii.el vrea sa imi "faca acte pe casa"daca il ingrijesc pana cand decedeaza.problema mea este ca nici el nu are acte.casa a fost a parintilor sai.fratii lui au semnat o hartie prin care renunta la mostenire in favoarea lui dar nu in fata unui notar si succesiunea nu a fost deschisa niciodata.intrebarea mea este cum trebuie sa procedez in acest caz si ce garantie am eu ca imi va face actele pe casa dupa ce ii platesc eu tot ce e de plata pt a-si face el actele.
va multumesc anticipat pt raspunsuri