avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Activitate voceasperanteimedias@yahoo.com

Activitate voceasperanteimedias@yahoo.com

Am urmat sfatul, nu s-a ales mare rezolvare din asta deoarece s-a dat o suma modica in prima faza iar persoana a facut recurs si s-a trimes cazul mai departe la judet, acolo taindu-se la jumatate suma care era mica dela inceput. Treaba asta ma face sa cred ca in romania justitia este oarba. A dat dreptate celor vinovati. Ce am cheltuit pe avocati cam aia s-a recuperat si am ramas doar cu o mare dezamagire in actul de judecata romanesc, pe care nu-l recomand nimanui.
Asa este, aveti drepatate pe jumatate, legat de primarie de unde s-a scos din evidente. Doar ca in evidentele politiei, respectiv serviciului de inmatriculari apare ca: masina mea (adica pe numele meu) nu apare noul proprietar. Cum pot clarifica situatia? din moment ce eu nu mai am acte de detinator (proprietar) a acesteia.
Am vandut o masina de 6 ani, cu toate formele legale care erau atunci prin 2008, inclusiv specificatia cu data si semnatura pe talonul masini ca intr-o luna sa o treaca pe nume. Aflu acum avand treaba pe la serviciul de inmatriculari ca masina este inca pe numele meu si el nu s-a sinchisit de fel. Masina in baza contractului de vanzare cumparare eu am scos-o din plata impozitului de la mine din oras urmand ca sa fie inregistrata in celalat oras (in alt judet) .
Intrebarea este ce se poate face in cazul asta daca persoana respectiva care nu si-a facut treaba cum era legal, nu mai exista in tara si este cautat de ani buni de politie. Masina se afla la niste persoane cu care el era ceva rude nici ele nu stiu nimik de el . Masina este in paragina nefunctionala acum si nefolosita. Ce se poate face ca sa nu mai imi stea pe nume? Va multumesc stimati avocati pt. eventualele raspunsuri!.
Ce suma convenabila s-ar putea cere instantei pt.cei de la RCA daca in urma unui accident rutier soldat cu 2 victime, fetite minore una 9 ani si alta 12 ani, care au certificate medico-legale una de 7-8 zile si cealalta 14-15 zile. Mentionez ca se solicita depagubirea de vatamari corporale si morale. M-as bucura sa aud pareriile si chiar sfaturile specialistiilor. Multumesc anticipat.
AM O MATUSA IN SUA CARE A PLECAT IN 1990 SI ATUNCI A PRIMIT O SUMA DE NIMIK PE APARTAMENT PENTRU-CA ASA VREA STATUL ATUNCI , AM FACUT LA PRIMARIE TOATE DEMERSURILE PENTRU REVENDICAREA APARTAMENTULUI SI AU FACUT O OFERTA IN BANI ROMANESTI NU STIU EXACT SUMA ACUM ORICUM FOARTE MICA , NU MAI STIE NIMENI NIMIK CINE SI DE CE SA OPRIT DOSARUL AM INTELES CA LAU TRIMIS LA BUCURESTI LA MINISTER FARA NICI UN REZULTAT MATERIAL, STIE CINEVA DACA EXISTA UN TERMEN SAU DACA A EXISTAT UN TERMEN LIMITA A DESPAGUPIRILOR. VA MULTUMESC PT EVENTUALELE SUGESTI.
Mda. usor de zis, dar ei sunt pe o mana no sa zica ce vreau eu....ca i va fi frica de seful lui. El este pus acum intre ciocan si nicovala. mda situatie incurcata fara ca eu sa am vreo vina. Pana la urma eu trebuie sa platesc, asa sunt legile in romania nu poti sa te iei de asigurari ca au oameni foarte pregatiti juridic si nu o dai la capat, si patronul ma indeamna sal dau in judecata caci nu voi castiga numai cheltuiesc degeaba, ca el este asigurat si cu asigurariile sa ma cert , asa ca ma invart de la "Ana la Caiafa" fara nimic concludent , sunt tare confuz. Pana la urma nu stiu cine trebuie sa plateasca aceasta greseala materializata in dauna atat corporala (la copii) cat si materiala (masina mea facuta praf) caz dealtel si mediatizat in ziarele sibiene ex: [ link extern ]
Extraordinar raspuns, mi-ati deschis mintea, Va multumesc tare mult, vad ca se descopera si alte infractiuni din aceasta idee concreta, dati-mi voie sa va spun ca sunteti foarte istet, Cred ca asta lar face cooperant in ceea ce priveste cel putin Cererea de Conciliere.
Va multumesc pt raspuns .
Vinovatul nu are nici un venit Lucreaza la negru la o casa de copii privata si pe patronul lui nu stiu daca legea ma ajuta sal dau in instanta pt. ca asigurarea este pe fundatia lui. sunt tare derutat ...asa ca daca il dau in instanta pe vinovat nu are ce sa-mi de-a doar daca il poate constrange legea pe seful lui.
Multumesc pt.raspuns.
Baiatul (soferul) care e vinovat de accident nu este angajat, lucreaza la negru chiar la proprietarul masini cu care a avut accidentul, si asigurarea este facuta pe fundatie,.adica persoana juridica. oare se poate actioana in instanta pe proprietarul masini in cazul de fata neavand ce plati soferul implicat in dauna?
Scuzatima dar eu consider ca si o zgarietura care ti-o pricinueaza cineva, (cu voie sau fara voie asta este alta discutie) se poate numi vatamare corporala dara mite 9 zile de ingrijiri medicale, ganditiva ca acum in secolul vitezei pentru o operatie pe cord nu-ti trebuie mai mult de 7-12 zile de ingrijiri medicale,oare chiar trebuie sa fi pe jumatate mort ca sa poata sa te ajute legea in forma ei actuala cerand minim 10 zile de ingrijiri, ce vina au acei copii de greseala care o face un om care nu a fost atent ca conducator auto, Este strigator la cer.
Concluzie: Esti neatent - lovesti - nu platesi tu neatentia ca exista o portita legala daca reusesti sa llovesti in om sub 10 zile.