avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate Negrea Oana

Activitate Negrea Oana

Adica ii trimit decizia de concediere acasa si in termen de 30 zile daca nu se prezinta pot sa-i inchid contractul? daca da eu cum il pontez daca el nu vine la servici?
Am un angajat care ocupa functia de sofer. De saptamana trecuta, mai exat din data de 01.11.2011, nu a mai venit la servici. Hotararea a fost luata probabil in urma unui conflict cu fiul patronului(care mentionez ca nu este angajat al societatii, dar este cel care l-a recomandat pe respectivul salariat pt. angajare si m-a anuntat telefonic ca angajatul X nu va mai veni la servici). Noi avem un contract cu o firma din Olanda pt. transport international, iar ca sa pot sa-mi onerez comenzile am fost nevoita sa angajez un alt sofer, dar vechiul sofer nu vrea sa-si semneze demisia. Intrebarea mea este urmatoarea:
- Cum trebuie sa procedez legal pentru a putea sa il concediez. Am inteles ca as putea sa-l concediez in baza art. 61 lit. a) dar nu stiu daca trebuie sa ii trimit si acasa instiintare si daca da in ce zi anunt ITM-ul ca persoana nu mai lucreaza la noi?
Multumesc anticipat celor care au avut rabdare sa-mi citeasca intrebarea si poate sa-mi dea si un raspuns, o lamurire sau poate chiar un exemplu.
scuzati ca insist dar vreau sa fiu sigura. de exemplu
ian. lucrat 11zile din 21 feb. lucrat 15zile din 20 mar. lucrat 23 din 23 apr. 15zile din 21 mai lucrat 12zile din 20 si restul luni intregi. poate acea persoana sa ia somaj ?
multumesc
firma la care lucrez ar dori sa dea in somaj 3 persoane, dar am o problema. anul 2010 are 257 de zile lucratoare sin care cele 3 persoane au doar 200 lucrate. adica au avut luni in care au cerul concediu fara plata pentru studii. pentru a putea lua somaj dupa incetarea contractului de munca stiu ca este nevoie de minim 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni. deci intrebarea mea este : daca in fiecare luna s-a platit contributia la somaj pentru aceste 3 persoane doar ca au unele luni care nu sunt complete ca si zile lucrate, pot beneficia de somaj?
deci daca in declaratii completez normal inseamna ca si statul de salarii il calculez tot la 8 ore pentru zilele lucrate?
si atunci in pontaj o trec cu 6 ore dar restul actelor le completez ca si pana acum cu 8 ore?
am o angajata care a renuntat la cei 2 ani pentru crestera copilului si a venit la servici.
ea lucreaza doar 6 ore pe zi (conform legii) si in pontaj este trecuta tot cu 6 ore.
intrebarea mea este: cum completez in declaratiile fiscale? program normal de 8 ore sau cu 6 ore. precizez ca nu i s-a modificat salariul
astept raspuns va rog;)
am preluat contabilitatea unei firme si am avut un soc cu privire la soldul din casa pt ca acesta are cate sute si nu prea stiu cum sa impart banii pentru a mai diminua suma pentru ca nu am mai avut asa o problema .
daca mi-ati putea da un sfat va multumesc din suflet
Răspuns la discuția corectie cont sold
soldul de la 31.12.2009 si cel de la 01.01.2010 sunt aceleasi pentru ca am inteles ca s-a lucrat pe un calculator dupa care s-a luat altul dar nu s-a facut import de date ci s-au introdus manual cu deschidere de conturi. si din ianuarie nu s-a uitat nimeni sa vada ca nu coincide soldul din balanta cu soldul din extrasele de cont. eu asta as vrea sa corectez acum.
multumesc. astept raspuns
Buna, problema este ca nu pot sa-mi dau seama de unde incepe tot....:(( pentru ca din cate am vazut eu pe langa faptul ca soldul final credit din extrasul de cont pe luna iulie este de 1596,13 iar soldul initial de credit din august este de 1390,83(asta ca sa nu mai spun ca soldul in balanta din iulie este 1453,44 #-o), in rest nu coincide nimic in nici o balanta(si nici diferenta nu este aceeasi)...... nu stiu ce sa fac si de unde sa incep ......
nu s-ar putea face o corectie din luna ianuarie pentru ca din ianuarie vad ca diferenta este aceeasi in fiecare luna cam 28 ron
multumesc anticipat
am gasit o problema mai mare:O . nu lipseste nici un extras doar ca nu stiu cum a facut contabila respectiva pentru ca de prin septembrie anul trecut nu mai corespunde extrasul de cont cu balanta. eu am inceput sa fac inchiderea pentru luna mai si asa mi-am dat seama ca am o diferenta la sold, iar dupa ce am verificat de cateva ori inregistrarile crezand ca e din vina mea am constatat ca problema e de cateva luni in urma.
as putea sa fac o corectie macar sa incep de anul asta ????? nu stiu ,si daca as putea te rog sa-mi spui si cum pentru ca sincer #-o