avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... corectie cont sold
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

corectie cont sold

cum se mai poate face o corectie la conturile 5121 si 5124 din data de 01.01.2010 daca la preluarea balantei in ianuarie 2010 soldul initial de credit in extrasul de cont era 19708.59, iar in balanta este 19761.55.
va rog sa ma ajutati pentru ca de acolo imi vin toate problemele
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Negrea Oana , Alte profesii 15:19, 30 Iunie 2010
Buna ziua,

Sfatul meu este ca inainte de toate sa aflii din ce motiv la 01.01.2010 soldul din balanta nu corespunde cu cel din extras. La 31.12.2009 cele doua solduri corespund? Este posibil ori sa-ti lipseasca vreun extras ori sa fi omis inregistrare vreunei operatiuni.
am gasit o problema mai mare:O . nu lipseste nici un extras doar ca nu stiu cum a facut contabila respectiva pentru ca de prin septembrie anul trecut nu mai corespunde extrasul de cont cu balanta. eu am inceput sa fac inchiderea pentru luna mai si asa mi-am dat seama ca am o diferenta la sold, iar dupa ce am verificat de cateva ori inregistrarile crezand ca e din vina mea am constatat ca problema e de cateva luni in urma.
as putea sa fac o corectie macar sa incep de anul asta ????? nu stiu ,si daca as putea te rog sa-mi spui si cum pentru ca sincer #-o
Cunosc perfect situatia.
Cum am mai spus intai trebuie sa identifice de la ce anume vine diferenta, respectiv daca ai constatat ca vine de la luna septembrie 2009, sfatul meu este sa te uiti in extrasele acelei luni sa vezi ce nu s-a inregistrat corespunzator pentru a face corectia in mod corect. Daca poti afla ce reprezinta gasim si o rezolvare daca nu poti vedem atunci cum facem. Incearca totusi sa identifici problema, chiar daca pierzi putin timp din greseala altcuiva.
Buna, problema este ca nu pot sa-mi dau seama de unde incepe tot....:(( pentru ca din cate am vazut eu pe langa faptul ca soldul final credit din extrasul de cont pe luna iulie este de 1596,13 iar soldul initial de credit din august este de 1390,83(asta ca sa nu mai spun ca soldul in balanta din iulie este 1453,44 #-o), in rest nu coincide nimic in nici o balanta(si nici diferenta nu este aceeasi)...... nu stiu ce sa fac si de unde sa incep ......
nu s-ar putea face o corectie din luna ianuarie pentru ca din ianuarie vad ca diferenta este aceeasi in fiecare luna cam 28 ron
multumesc anticipat
Daca exista diferenta intre soldul de la 31.12.2009 si cel de la 01.01.2010 se corecteaza mai intai soldul de la 01.01.2010 (soldurile de sfarsit de an trebuie sa fie identice cu cele de inceput al anului urmator) si apoi evidentele constatate se trec in ct. 471.
Daca diferentele sunt doar intre contabilitate si extrasul de cont se inregistraza diferentele in contul 471 pana la clarificarea situatiei.

Alte discuții în legătură

Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)
Contul 711 NNorbert NNorbert Buna ziua As vrea sa va intreb, in bilant-la contul de profit si pierdere,la pozitia \\"Venituri aferente costului productiei in curs de ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog - termen balanta Krissia . Krissia . #-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca ... (vezi toată discuția)