avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate anca banciu

Activitate anca banciu

Buna ziua. Suntem 6 frati din care unul a decedat in 1993. parintii au decedat si ei unul in 1989 si unul in 1998. De curand s-a dezbatur succesiunea dupa parintii nostri succesiune deschisa de cumnata ( sotia fratelui decedat) la judecatorie. Avem o sentinta prin care .....se admite actiunea, se constata masa succesorala, se dispune intabularea............etc. Din acesta masa succesorala lipseste o parte. Ca sa fiu mai clara tata a avut o casa si mama o casa plus multe terenuri. Acum eu vreau sa fac o completare. Intrebarea mea este cui ma adresez judecatoriei sau notarului. Repet avem doar sentinta civila nr..........de la judecatorie. Multumesc
Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ani m-am casatorit am o fetita din a doua casatorie si locuim in casa parintilor mei, decedati amandoi. In prezent ne aflam in faza ca fratii mei sa-mi cedeze partea lor din casa. Sa raman singur proprietar,. As dori sa stiu ce modalitate exista ca singura proprietara a acestui imobil sa fie actuala mea sotie deoarece fiul din prima casatorie nu m-a cautat niciodata si nu ma saluta pe strada motiv pentru care nu doresc ca fiica si sotia mea sa imparta munca noastra cu el. Vreau ca totul sa devina al sotiei mele fara ca el sau eu sa am vreun drept. Daca as divorta de sotia mea as pupea sa-i vand ei totul dupa divort? Daca ne casatorim din nou dupa vanzare eu intru din nou in drepturi?
Răspuns la discuția interesant
dar daca as divorta de sotia mea, si as face contract de vanzare-cumparare in favoarea sotiei?
Discuție interesant
Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ani m-am casatorit am o fetita din a doua casatorie si locuim in casa parintilor mei, decedati amandoi. In prezent ne aflam in faza ca fratii mei sa-mi cedeze partea lor din casa. Sa raman singur proprietar,. As dori sa stiu ce modalitate exista ca singura proprietara a acestui imobil sa fie actuala mea sotie deoarece fiul din prima casatorie nu m-a cautat niciodata si nu ma saluta pe strada motiv pentru care nu doresc ca fiica si sotia mea sa imparta munca noastra cu el. Vreau ca totul sa devina al sotiei mele fara ca el sau eu sa am vreun drept.
Discuție intabulare
Buna ziua. Daca a fost facuta succesiune dupa parinti ( suntem 6 frati din care unul a decedat) si nu a fost prinsa o proprietate se poate face intabularea pentru celelalte? Cum se procedeaza pentru ca eu sa dau partea mea dintr-un imobil unui frate? Daca el locuieste la Bucuresti si proprietatile sunt la Sibiu, unde trebuie sa faca el intabularea ? Poate si prin imputernicit? Pentru partea care nu a fost cuprinsa in masa succesorala cum se procedeaza ? Se face revizuire sau se deschide din nou succesiune? Daca prima a fost deschisa de Cumnata mea, (sotia fratelui care a murit) putem cere noi acum revizuire pentru partea care nu a fost cuprinsa sau ce putem face?
Răspuns la discuția testament
deci sotul este mostenitor rezervatar dar in ce procent jumatatete un sfert?
Discuție testament
Buna ziua . O persoana care a cumparat un apartament si a facut testament ca acel apartament sa ramana mamei sale (nu are copii). Dupa intocmirea testamentului s-a casatorit si acum este foarte bolnava (paralizata si cu probleme psihice) cui ramane apartamentul dupa moartea sa? Mamei care are testament sau sotului?
Buna ziua. Este obligatorie majorarea salariului cu indicele de inflatie la negocierea contractului colectiv de munca? Daca da care este temeiul legal? Multumesc
Buna ziua. Pentru infiintarea unei gradinite particulare in cadrul unei fundatii de ce autorizatii si avize am nevoie si de unde le obtin. Multumesc
Discuție cesiune creante
buna ziua.
Este valabila si produce efecte cesiunea de creanta incheiata de creditor cunoscand faptul ca administratia finantelor publice a comunicat adrese de infiintare a popririi pe toata suma datorata de catre debitorul cedat?