avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... majorarea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

majorarea salariului

Buna ziua. Este obligatorie majorarea salariului cu indicele de inflatie la negocierea contractului colectiv de munca? Daca da care este temeiul legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:04, 29 Ianuarie 2010
Nu este obligatorie.

Chiar daca aveti prevazuta in CCM aceasta indexare, daca negociati cu conducerea si hotarati ca in acest an sau pe o anumita perioada din an aceasta indexare sa nu se aplice atunci veti specifica in procesul-verbal de negocierea acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul colectiv Strong Strong Unitatea noastra are CCM valabil încă jumătate de an, în care se specifică că salariul de bază nu poate fi stabilit sub salariul minim brut pe țară. ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Cornelia Cavaler Cornelia Cavaler Buna ziua, Am o societatecu 24 angajati si nu am CCM . Acum am control de la ITM si imi cere CCM. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate apetra apetra Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai ... (vezi toată discuția)