avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate brostiuc

Activitate brostiuc

Da, aveți dreptate! Vă mulțumesc foarte mult!
Vă mulțumesc mult pentru această precizare!
Sporul de antenă-baza legală pentru acordare!
La calcularea pensiei nu a fost fructificat sporul pentru condiții grele (sporul de antenă), deși acesta a fost cu caracter permanent. Motivul? Baza legală trecută în adeverință nu a fost cea reală (cea corectă). Am solicitat o nouă adeverință care să fie întocmită corect, dar mi-au trimis-o identică cu prima, punându-mă să întreb Casa de pensii. Aici nu am primit un răspuns pe motiv că nu au voie să facă așa ceva.
Sporul a fost acordat în perioada:
ianuarie 1992 - decembrie 1996 și
iunie 1998 - mai 2002.
Până în noiembrie 1999 s-a trecut ca bază legală Legea 49/1992, iar mai apoi s-a trecut Legea 138/1999. Am încercat să aflu singură răspunsul, dar apoi m-am resemnat.
Cred că bază legală este:
H.G. nr. 307/1991, art. 17, alin. (4) și
H.G. nr. 281/1993, art. 17, alin. (4).
Am ieșit la pensie în 2015. M-am gândit că acum, la recalcularea pensiei, în etapa a doua, când se va ține cont de sporuri, prime, salariul 13 etc. ar fi de folos o nouă adeverință întocmită corect.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns/răspunsuri!
Bună dimineața! Vă rog frumos o lămurire:
cel ce a rămas cu întreaga moștenire este obligat să plătească celorlalți moștenitori diferența dintre sultă și cheltuieli de judecată; în cazul în care vrea să-și vândă moștenirea (sau o parte din aceasta) este suficient să prezinte la notar, ca dovadă a plății efectuate, ordinul de plată emis de bancă, în cazul în care plata a fost făcută prin virament bancar?
Vă mulțumesc mult pentru răspuns/răspunsuri!
Vă mulțumesc mult! O seară cu pace și liniște!
Bună ziua! Care este termenul limită de punere în aplicare a unei hotărâri judecătorești? Vă mulțumesc anticipat!
HG 655/1990 ar fi putut constitui temei legal si pentru acordarea unui spor salarial in cazul lucrului la un monitor conectat la un calculator central (server) sau la un PC?
Care este temeiul legal privind acordarea unui spor salarial pt. lucru cu surse de radiatii intro perioada anterioara aparitiei H.G. 281/1993?
Cum se platesc membrii consiliului de administratie? Din ce fonduri si care sunt obligatiile de plata pentru acestia si pentru unitate? Sunt membrii consiliului de adm. raportati in declaratiile nominale la pensii,sanatate si somaj? Este vorba de membrii cons. de adm. ai unui spital judetean aflat in subordinea administratiei publice locale, respectiv, Consiliul Judetean. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția cumul cu pensia
Da, este corect sa procedati asa.