Ce instanta este competenta pentru a emite o ordonanta de plata (fara judecarea cauzei pe fond), in conditiile in care debitorul (SA) se afla in sectorul 6 - Bucuresti, iar suma datorata este mai mare de 100000 lei?
Cu multumiri.
Ce instanta este competenta pentru a emite o ordonanta de plata (fara judecarea cauzei pe fond), in conditiile in care debitorul se afla in sectorul 6 - Bucuresti, iar suma datorata este mai mare de 100000 lei?
Cu multumiri.
Desi sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si executorii de drept (dupa judecarea fondului) privind drepturi salariale restante, fostul angajator refuza in continuare plata sumelor dispuse de instanta. In aceasta situatie doresc sa cer deschiderea procedurii de insolventa a societatii, si am cateva intrebari punctuale:
1. Creanta in urma judecarii fondului (tinand cont de prevederile legislatiei speciale de drept al muncii) este considerata certa (hotarare definitiva si executorie cu recurs), sau devine certa numai dupa recurs (hotarare definitiva, executorie si irevocabila)?
2. Cautiunea de 10% se aplica si in cazul creantelor provenite din drepturi salariale restante? Daca da, exista modalitati de a o ocoli?
In hotararea instantei de fond s-au strecurat doua erori materiale, respectiv numarul dosarului si sectia tribunalului pe rolul caruia s-a aflat dosarul spre judecare. Intrebarile mele se refera la recurs:
1. termenul de recurs decurge de la comunicarea hotararii cu erori materiale, sau de la comunicarea rectificarii acesteia in camera de consiliu (a fost inregistrata cerere de rectificare)?
2. se poate face recurs pentru o hotarare care apartine (din eroare materiala) unor alte parti si altei instante?
3. Art. 281^3 CPC se refera la faptul ca sunt supuse cailor de atac doar acele rectificari intervenite in hotarari, sau hotararile rectificate, in integralitatea lor?