Am facut o plangere in instanta prin care cer anularea procesului verbal de contraventie ptr. nerespectarea O.U.G 195/2002 .Valoarea amenzii e 580 lei. Daca platesc jumatate din amenda dar castig procesul pot primi inapoi banii ?
Doresc sa ma consult cu un avocat privitor la initiera unei actiuni civile pentru obligarea firmelor de telefonie mobila Orange,Vodafone,Digi sa-si schimbe locatia antenelor sale din proximitatea (cca 25 m) locuintei mele.
Am construit in urma cu 3 ani si jumatate un adapost de lemne.Dovedesc asta cu declaratiile celor ce au construit adopostul.Cer instantei sa-mi anuleze amenda pe motiv de prescriptie.Ce sanse am sa-mi fie acceptati martorii ?
Am fost amendat pe L50/91. Considerand amenda nejustificata si abuziva am contestat-o in instanta cerand anularea amenzii si in acelasi timp am solicitat daune de la primaria emitenta .
E procedural posibil intr-o singura actiune ?
E un drum ce leaga cateva parcele,fanete mai exact...el sa constituit prin cedarea din proprietatea celor interesati in vederea accesului la aceste proprietati...la intrebarea pusa primariei acestia mi-au raspuns ca drumul e proprietatea statului fara a-mi da datele de CF si fara a-mi raspunde cu datele de identificare din registrul de evidenta a drumurilor din primarie...Cum sa aflu daca e un drum public sau nu ?
Va multumesc !
1.As dori sa stiu cum pot sa aflu daca drumul de acces spre proprietatea mea un drum public ?
Precizari : drumul la care fac referire a folosit acum cca.30 ani ptr.accesul proprietarilor de fanete {parcele} din zona,apoi abandat si supus degradarii in toti acesti ani.Am reparat ,prin efort propriu,un segment de drum,ptr.a-mi facilita accesul la proprietatea mea ,dobandita prin cumparare.Ptr.scurte peioade de timp am ocupat mici portiuni de drum decarcand lemn de foc sau mateiale de constructii. De data recenta am primit o somatie de la primaria Borsa sa eliberelez portiunile ocupate si sa-l redau circulatiei publice,primaria sustinanad ca drumul e proprietatea statului.Mai arat ca acum ,dupa ce am reparat acest drum a aparut un "indreptatit" la folosinta care m-a reclamat la primarie.Fiind vecin nu-i contest acest drept, numai ca acesta nu accepta nici macar o discutie privitoare la cota lui de participare la cheltuielile cu reconstructia drumului.
Presupun ca abordarea juridica a problemei se face diferit in cazul unui drum public,aflat in evidentele primariei (daca exista) raportat la un dum interparcelar unde cei ce vor acces trebuie sa convina asupra unor norme de folosinta.Ce ma sfatuiti ?