avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate lilky

Activitate lilky

Multumesc foarte mult.:D
Asa cum ne-ati obisnuit , ''ne rasfatati'' cu explicatii foarte detaliate. =D>
Va doresc tot binele din lume !
Multa sanatate, Liliana
Multumesc frumos pentru lamuriri.
Daca am semnat un contract de consultanta comerciala , veniturile obtinute in urma acestui contract se considera ''venituri profesionale supuse impozitarii sau perioade asimilate'' ?
Răspuns la discuția avertisment- intrebare
freeelis a scris:

Teoretic, orice suspendare a c.,i.m. se trece in carnetul de munca .. insa, in practica , suspendarea c.i.m. ca urmare a incapacitatii temporare de munca nu se opereaza in carnetul de munca.

Mie nu mi se pare un lucru grav faptul ca v-a trecut si supsendare c.i.m. ac urmare a unui concediu medical.

Am inteles, atunci inseamna ca mi-am facut probleme degeaba.
Multumesc frumos pentru lamuriri.
Toate cele bune, Liliana
freeelis a scris:

Nu se inregistreaza nicaieri ..numai veniturile realizate in baza acestuia se declara la institutiile abilitate.

Practic, conform ultimelor OUG-uri, cine trebuie sa declare venitul realizat la institutiile abilitate? Eu sau firma cu care am incheiat contractul?
Buna ziua,
As dori sa imi platesc singura asigurarile sociale pt. salariul minim pe economie, pt. a fi asigurata la sanatate, pt. a beneficia de vechime la pensie si pt. a avea continuitate in eventualitatea in care mai dorim sa mai facem un bebe. Mentionez ca am stat in CCC 2 ani, m-am intors la munca, au desfiintat postul, am intrat in somaj si acum s-a terminat si cu somajul. Practic de maine ar trebui sa semnez un nou contract de munca cu cineva, dar inca nu am gasit un loc de munca si nu vreau sa fiu presata, de asta vreau sa-mi asigur singura ''continuitatea''. Pot semna de exemplu cu casa de pensii un contract? Va rog sfatuiti-ma ce ar fi mai bine sa fac.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția avertisment- intrebare
Dar concediul medical se consemneaza in cartea de munca?
Nu mi se pare normal. Eu dupa ce m-am intors la munca dupa cei doi ani de crestere copil mi-au desfiintat postul, sigur dupa ce au incercat sa ma convinga ca este in interesul meu sa-mi dau demisia, evident o pacaleala cu care n-am fost de acord.
Mi-am luat medicale in perioada preavizului, ma rog am avut mai multe probleme de sanatate pe care nu as vrea sa le precizez aici. Si surpriza cand am primit cartea de munca pt. a o preda la somaj, era specificat concediul medical pe care l-am avut in ea (chiar m-au intrebat cei de la ITM cum este posibil asa ceva..). Explicatia firmei unde am lucrat a fost: ca se ocupa o fata noua de inchiderea cartilor de munca si ca asa a crezut ca se procedeaza, lucru neadevarat pt. ca nu avea domnisoara de unde sa stie exact nr. de zile de concediu medical pe care le-am avut.
Asadar au incalcat legea sau nu?
Multumesc .
Multumesc pt. raspunsuri. Recunosc ca nu sunt lamurita si nici nu stiu unde trebuie sa citesc pt. a ma informa.
Acest contract unde trebuie inregistrat si in termen de cate zile de la inchiderea lui? Trebuie sa merg personal cu el sa-l inregistrez sau poate merge doar firma cu care am semnat acest contract?
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati . Sau sa-mi spuneti va rog unde ar trebui sa citesc sa ma documentez, am incercat sa dau un search pe google dar nu am reusit sa aflu exact ce ma intereseaza. Pe scurt inca: sunt in somaj, ultima luna. Un contract de consultanta financiara semnat intre mine si o firma X ce presupune? Trebuie sa anunt la somaj sau nu conteaza? Acest contract va fi trecut in cartea de munca? Chiar daca nu este trecut in cartea de munca se considera ca o angajare, asta avand in vedere ca voi fi platita? Se platesc contributiile la stat de catre firma cu care am semnat contractul?
Imi cer scuze , chiar sunt ''afona'' in ce priveste acest subiect. Promit sa ma pun la punct, numai va rog sa ma ajutati un pic la inceput.
Va multumesc anticipat!
P.S. Sper ca am postat subiectul la rubrica corecta, m-am gandit ca este vorba de un contract de munca, asta avand in vedere ca sunt persoana fizica si nu juridica sau PFA.
Răspuns la discuția Am uitat sa merg la viza de somaj
Va multumesc mult de tot, asa o sa fac. Ce sfat bun...:)
Weekend cat mai placut . Liliana
Răspuns la discuția Am uitat sa merg la viza de somaj
Ce inseamna 5 zile?
Eu sunt in aceeasi situatie, trebuie sa vizez pe data de 1 Septembrie si nu voi fi in Bucuresti ci in alta localitate. Ar ajuta sa ma duc sa vorbesc cu eu sa-mi schimbe data? Va rog sa ma ajutati.
Multumesc anticipat, Liliana