avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment- intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment- intrebare

avertismentul scris, ca masura disciplinara, se consemneaza in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 19:48, 30 Septembrie 2010
nu se consemneaza.
Nici o sanctiune disciplinara nu se inregistreaza in carnetul de munca (exceptie face incetarea CIM).
Dar concediul medical se consemneaza in cartea de munca?
Nu mi se pare normal. Eu dupa ce m-am intors la munca dupa cei doi ani de crestere copil mi-au desfiintat postul, sigur dupa ce au incercat sa ma convinga ca este in interesul meu sa-mi dau demisia, evident o pacaleala cu care n-am fost de acord.
Mi-am luat medicale in perioada preavizului, ma rog am avut mai multe probleme de sanatate pe care nu as vrea sa le precizez aici. Si surpriza cand am primit cartea de munca pt. a o preda la somaj, era specificat concediul medical pe care l-am avut in ea (chiar m-au intrebat cei de la ITM cum este posibil asa ceva..). Explicatia firmei unde am lucrat a fost: ca se ocupa o fata noua de inchiderea cartilor de munca si ca asa a crezut ca se procedeaza, lucru neadevarat pt. ca nu avea domnisoara de unde sa stie exact nr. de zile de concediu medical pe care le-am avut.
Asadar au incalcat legea sau nu?
Multumesc .
Teoretic, orice suspendare a c.,i.m. se trece in carnetul de munca .. insa, in practica , suspendarea c.i.m. ca urmare a incapacitatii temporare de munca nu se opereaza in carnetul de munca.

Mie nu mi se pare un lucru grav faptul ca v-a trecut si supsendare c.i.m. ac urmare a unui concediu medical.
freeelis a scris:

Teoretic, orice suspendare a c.,i.m. se trece in carnetul de munca .. insa, in practica , suspendarea c.i.m. ca urmare a incapacitatii temporare de munca nu se opereaza in carnetul de munca.

Mie nu mi se pare un lucru grav faptul ca v-a trecut si supsendare c.i.m. ac urmare a unui concediu medical.

Am inteles, atunci inseamna ca mi-am facut probleme degeaba.
Multumesc frumos pentru lamuriri.
Toate cele bune, Liliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar monii23 monii23 Buna ziua trebuie trimis pe Revisal concediul fara salar? si cat timp poate sa fie un angajat in concediu fara salar? ce acte trebuie emise? Multumesc (vezi toată discuția)
Revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Cu ce articol se suspenda CIM in Revisal pe perioada Concediului medical ? ... (vezi toată discuția)