avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Geta soare

Activitate Geta soare

Bună ziua
Dacă la depunerea documentelor pentru dosarul de pensii am o adeverință de grupa I , emisă cu o data anterioara legii 263/2010( conform căreia mi s-au calculat punctajul) nu am fost atenționat că ar fi o problemă și aș avea nevoie de o alta adeverință cu exprimarea de grupa " conditii speciale " pot depune o alta adeverință și recalculat acest punctaj , inclusiv pe perioada din urmă ?
Vă mulțumesc.
Discuție OUG 132/2021
Buna ziua
Unui pensionar pentru incapacitate de munca i se anueaza pensia . Nu avusese decat o operatie pentru cancer. ( !!!) Face contestatie si i se acorda dreptul la pensie .Dupa cinci luni , cuponul cu drepturile de pensie retroactiv si cu cea din februarie nu cuprindeau ajutorul pentru pensiile sub 1600 de lei si nici taloanele de reducere pentru transport.
Intrebare : pensia pentru incapacitate de munca nu este luata in considerare de OUG 132/2021 ?
1. La împlinirea vârstei legale de pensionare , trecerea de la pensie anticipată parțială la pensia de drept se face automat sau trebuie să le " amintești " celor de la Casa de Pensii ?
2. De asemenea , la trecerea de la pensia de boală de gradul III la pensia de drept , în conformitate cu reducerea legală pentru munca în condiții de grupa I , trebuie să depui cerere ?
Ce drepturi are copilul unui veteran de război care a decedat ?
Buna ziua .
Sunt beneficiara unei pensii anticipate partial, din martie 2018, avand, la data pensionarii, stagiul total de cotizatie de 34 de ani si 3 luni , Sunt nascuta la 16.10.1960. Prin modificarea aparuta in legea 207/18.sepembrie 2020, pot solicita trecerea de la pensia anticipata partiala, la pensia anticiata fara penalizare ?
Daca nu, de ce ?
La cat se ridica in 2014 contributia consiliilor judetene la salarizarea personalului clerical, respectiv care este suma / persoana/ luna ?
Buna ziua

Va supun atentiei situatia unei firme suspendate, perioda de 3 ani a expirat, depune declaratii, bilant, etc. Nu are datorii la bugete, furnizori, etc. Nu a fost reactivata deoarece activitatea productiva pe care o desfasura nu mai avea cerere pe piata si nu a avut resursele financiare de reorientare. Din lipsa resurselor banesti , administratorului unic nu inchide firma.
Va rog sa-mi dati un sfat pentru inchiderea ei fara costuri, mai ales ca ar trebui ca pentru declaratia 101 trebuie platit un consultant fiscal, mai nou !
Va multumesc.