avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate daniela.rusu

Activitate daniela.rusu

Buna ziua,
Va rog a-mi spuneti in ce conditii ma pot pensiona la limita de varsta sau pensionare anticipata daca sunt persoana cu handicap accentuat dobandit din nastere, cu certificat de handicap permanent.Sunt nascuta in 1961.02. , studii superioare. Va rog sa-mi spuneti daca anii de facultate ( la zi ) se ia in calcul pentru pensie si ca ani de cotizare ? Lucrez din anul 1986.
Va multumesc.
Buna ziua, va scriu in numele sotului meu care este ca si mine, persoana cu handicap accentuat cu documentele necesare acestui grad. Certificatul de handicap se gaseste la dosarul personal al firmei la care lucreaza. Pana in prezent sotul meu a lucrat 2 schimburi, are o vechime de peste 25 de ani. Datorita diagnosticului pe care il are, nu are voie sa lucreze schimbul III ( epilepsie si spondilita anchilozanta gradul IV ). Intrebarea este: poate fi acesta un motiv de a-si pierde serviciul, deoarece nu poate face schimbul III ? Nu a profitat de concedii medicale cu toate ca ar fi putut, datorita diagnosticului. Noi amandoi suntem cu handicap, dar ne straduim sa lucram. In cazul in care s-ar ajunge la asa ceva, adica pierderea locului de munca din acest motiv, ce ne sfatuiti sa facem ? Unde sa apelam ? Stiu ca prin lege, persoanele cu handicap ar trebui sa beneficieze de protectie sociala, dar asta nu este valabil in tara noastra, unde suntem priviti cu alti ochi. Nu vrem mila nimanui, doar drepturile de care beneficiem.
Astept cu mare interes raspunsul Dvs, va multumesc.
Buna ziua,
Va scriu in numele sotului meu care este persoana cu handicap accentuat, cu acte in regula. Lucreaza in 2 schimburi, dar se va lucra in 3 schimburi. Sotul meu are epilepsie si spondilita anchilozanta grad IV, pentru aceste doua boli este persoana cu handicap accentuat. Lucreaza, are vechime de peste 25 ani si doreste sa lucreze in continuare. Singura problema este ca nu are voie sa lucreze schimbul III datorita bolii. Intrebarea noastra este urmatoarea: daca nu se gaseste intelegere din partea sefilor ca nu poate lucra schimbul III, acesta este un motiv de a-si pierde locul de munca ? Se poate vedea de cate ori si-a luat concediu de boala de cand lucreaza, cu toate ca datorita diagnosticului ar fi putut beneficia.
Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face daca s-ar ajunge pana la pierderea locului de munca ? Persoanele cu handicap dupa lege, ar trebui sa fie protejate, eu asa stiu. Si eu sunt cu handicap accentuat locomotor, din nastere, cu actele necesare.
Deci suntem 2 handicapati care doresc sa lucreze atata timp cat putem.
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Va multumesc,
Rusu Daniela - Bistrita
Buna ziua,
Ma numesc R.D. si va rog sa ma lamuriti, deoarece sunt foarte derutata, in ultima vreme au aparut tot felul de articole si stiri in ceea ce priveste impozitul pe salar si pensie pentru persoanele cu handicap grav si accentuat.
Va rog sa-mi spuneti se trage impozit sau nu pe salar sau pensie pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția pensionare
Revin la intrebarea mea de ieri. Probabil ca nu am pus bine intrebarea si imi cer scuze.
Sunt persoana cu handicap fizic locomotor, cu certificat valabil permanent, grad de handicap accentuat. Handicapul il am dobandit din nastere. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ma pot pensiona la vasta de 50 de ani asa cum am citit in legea pensiilor ?
Sunt nascuta la data de 09.02.1961 lucrez din anul 1986.10.22, am studii superioare.
Mai este valabil acest lucru ?
Va multumesc
Discuție pensionare
Buna ziua,
Sunt persoana cu handicap fizic accentuat, am certificat de handicap accentuat permanent. Vreau sa stiu cand ma pot pensiona, pensie normala. Sunt nascuta in 09.02.1961, lucrez din 20.10.1986, am studii superioare, sunt inginer.
Va multumesc.