avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate danirodriguez

Activitate danirodriguez

Buna ziua.
Doresc sa va comentez o speță a unui var. Eu fiind jurist nu am avut un răspuns pentru el și de asta apelez la dumneavoastră.

" A avut o condamnare penala cu suspendare la începutul anului 2011 ptr un dosar instrumentat pntr un asa zis trafic de persoane ,fără sa coincidă măcar 2 declarații din 5 care sau dat dar nu mai contează .
Dupa,a avut o perioada de încercare de 5 ani și 6 luni timp în care nu a avut nici o problema cu legea,nici pana în ziua de azi,din contra,are familie,copii si munceste. Dar în ultimul an a fost chemat la politie in fiecare luna sa semnez un chestionar și mai nou la 6 luni il notifica sa faca poze.
E normal sa fie hartuit în halul asta după mai bine de 12 ani și sa treaca prin tot calvarul asta în fiecare luna ?
Buna seara.
O sa fiu mai explicit cu aceasta speță .
In anul 2006 s-a făcut un contract de comodat pe toată suprafața ,1000 mp, pe 1 an de zile in baza căruia societatea respectiva a obținut o autorizație de construcție a unei spălătorii. După ce a expirat contractul de comodat au fost alte 2 contracte de închiriere și în final un altul decomodat care în urma unui proces în anul 2013 sa anulat.deci proprietarul terenului a câștigat în instanță anularea contractului de comodat și a vândut terenul unei alte persoane. Societatea a fost notificată de vânzarea terenului și a fost invitata la o mediere dar nu accepta sa discute cu noul proprietar. In momentul de față spălătoria continua sa funcționeze fara sa aibe actele menționate în prima fază....pv de recepție,intabulare...etc. mai mult are și punctul de lucru expirat. Întrebarea este...se poate cere evacuarea acestei societăți ? Daca da...as dori să știu care sunt acelea.
Sau ce ar trebui să facă proprietarul terenului sa oblige societatea sa plece de pe acel teren.
Mulțumesc.
Societatea comercială NU ARE nici un drept asupra terenului. Ii apartine numai clădirea.
Proprietarul terenului nu i-a prelungit contractul de închiriere si vrea să-l evacueze deoarece cladirea nu este legala conform spuselor lui din ce v-am enumerat anterior.
Buna ziua
Se poate cere evacuarea unei societati comerciale (o spalatorie - cladirea ii apartine) de pe terenul proprietate personala a unei persoane fizice daca acea societate a avut in principiu o autorizatie de construire dar nu a fost respectat deloc proiectul in baza caruia a obtinut autorizatia de construire,nu a intabulat cladirea,nu are proces verbal de receptie a lucrarii nu a platit nici o taxa la stat pe cladirea construita ,are punctul de lucru expirat din 2013 si nu are nici acordul primarului ?
Daca se poate in baza carui articol se poate face ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Contract închiriere nedeclarat
In ce am citit din răspunsul dumneavoastră se face referire la persoane juridice.....eu sunt persoana fizica.
Răspuns la discuția Contract închiriere nedeclarat
In ce am citit din răspunsul dumneavoastră se face referire la persoane juridice.....eu sunt persoana fizica.
Buna seara,
Am un teren pe care a fost construita o spălătorie de masini de o firma iar Contractul decomodat a expirat și firma nu vrea sa plece de pe teren. Inca sunt in litigiu cu ei dar pntr fapte legate de același subiect.
Precizez că firmei respectiva i sa dat acordul sa construiască ,deci este constructor de buna credință în principiu, în baza un proiect dar la finalizare nu a obtinut procesul verbal de recepție a lucrării și nu a intabulat construcția. Chiar daca era o construcție provizorie mă gândesc că trebuia să obțină PV de recepție și să intabuleze clădirea.
Din anul 2007 nu a plătit la taxe și impozite nici macar 1 leu de impozit deoarece clădirea nu exista. A fost dat în judecată la sesizarea mea de către taxe și impozite dar văd că nu se ajunge la nici un sens. Ce ar trebui sa fac să-l pot da afara de acolo?
Mă puteți îndruma cu un sfat ?
Mulțumesc anticipat !
Buna seara,
Am o mica nedumerire și va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns.
In anul 2008 -2009 am avut un contract de închiriere a unui teren, contract ce NU a fost inregistrat la fisc,iar acum sunt in litigiu cu aceea persoana din contract și pe deasupra vrea să mă denunțe și la ANAF pntr neinregistrarea contractului. Ținând cont c-au trecut 5 ani, o mai poate face și nu vorbim de nici un caz penal...
Răspuns la discuția Contract de comodat
1. Subsemnatul Y am incredintat comodatarei X...pentru stabilirea unui punct de lucru in vederea desfasurarii activitatii ,societatea are acordul pentru amenajarea unei spalatorii auto sau orice activitate prevazute in obiectul de activitate.
2. Im 2011 sa scos un extras de CF pentru informare si intabulat apare numai terenul,cladirea nu apare intabulata pe respectivul teren,nu apare nimic cu referinta la ea.
3. Nu sa specificat nicaieri daca constructia va fi provizorie sau durabila in contractul de comodat.
Numai la obligatiile partilor contractante se specifica printre cele enumerate mai sus si faptul ca.... are OBLIGATIA de a RESTITUI LA SCADENTA LUCRUL IMPRUMUTAT IN NATURA SA SPECIFICA
Buna seara,
am nevoie de un sfat daca se poate.
Va explic in mare despre ce e vorba iar daca mai e nevoie de explicatii pe parcurs le detaliez.

X a construit o spalatorie (constructor de buna credinta,in baza unui contract de comodat) pe terenul unei persoane Y.
Contractul de comodat avea ca clauza ca,..daca se vinde terenul.. respectivul contract devine nul. In consecinta Y a vandut terenul unei persoane Z.
Persoana Z a notificat respectiva persoana X ca sa facut schimbul de proprietar si prin urmare ,in baza unei hotarari judecatoresti de anulare de contract de comodat la invitat de o solutie amiabila,lucru care nu sa realizat.
Tot in acel contract de comodat mai era o clauza ...citez :
Prezentul contract se incheie in baza art.1560 cod Civil,iar potrivit art.1564 C.C.,comodatara are obligatia de a se ingriji de conservarea lucrului imprumutat ca un bun proprietar,sa folosesca lucrul potrivit destinatiei,sa suporte cheltuieli de folosinta (taxe,impozite,curent electric,intretinere,etc) ( nu a platit nici o taxa sau impozit) potrivit art 1569 C.C. si,..(ATENTIE )...de a restitui la scadenta lucrul imprumutat in natura sa specifica.

In acest caz i se poate spune sa-si ia cladirea si sa lase terenul cum era si sa plece? Sa indemnizeze contravaloarea taxelor si impozitelor pe teren?
Multumesc anticipat.